Elektrik Dağıtım Merkezi Scada Projesi

megane

Üye
Katılım
15 May 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
47
yeni tesis edilecek modüler hücreli OG/OG indirici merkezin kumanda ve kontrolünün Scada ile yapılması için örnek proje yada kullanılacak malzemelerin özellikleri lazım. Daha önce buna benzer çalışma yapan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba daha önce 154 Kv şalt sahası scada projesi revizyonu yapmışdık.Şalt sahalarında kullanılan tek hat şemasını öncelikle scada sayfasına olduğu yerleri çizip (kesici,ayırıcı,akım trafosu,gerilim trafosu,röle bilgileri)

daha sonra şalt sahasında olan kitlemeleride scadadan yapabilirsiniz.Kesici ayırıcı pozisyonları,röle bilgileri ve trip sebepleri(ı>,ı>>,ıe>,ıe>>) analog değerleri,kesici arıza bilgileri bu bilgiler scadada işlerseniz og şalt scada sistemi için yeterli olabilir.Sahada kullanılan ekipmanların teknik özelliklerinide ayrın bir sayfa oluşturarak yapabilirsiniz.Trend sayfalarındada çekilen gücü aktif ve reaktif röleden bilgiler geliyor ise logunu tutabilirsiniz.

İyi Çalışmalar
 
teşekkürler
bahsettiğiniz sistem PLC lerlemi YOKSA ı/o KARTLARI İLE Mİ YAPILMIŞTI
 
arkadaşlar kolay gelsin, o.gve y.g şebekelerin scada ile izleme yapılırken kullanılacak olan malzemelerin, o.g mayetik alanın etkileşimlerinden dolayı sinyallerin net olarak algılanması lazım. yani gelen sinyal proses tetiklememi yoksa manyetik alandan kaynaklanan tetiklememi bunu ayırması lazım, bunuda rtu lar ile yapabilrsiniz. güç izlemelerini yaparkende enerji analizör kullanırsanız aktif, reaktif, thd, akım, gerilim tüm değerleri modbus veya profibus üzerinden veya seri porttan okuyabilirsiniz, fider kontrolu içinde fider koruma röleleri kullanılabilir, buda size hattın açma kapama olaylarında yardımcı olabilir.
 
benim hazırlamış olduğum 58 sayfalık teknik şartname var. içinde og hücreler (çekmeceli+sf6 gazlı), hücrelerin üzerinde çok fonksiyonlu röleler ve development yani sonradan geliştirilebilecek ,değiştirilebilecek ve uzaktan olarak izlenip müdahale yapılacak scada yazılımı olan. mail adresim: ******@superposta.com mail atan arkadaşlara gönderirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bununla ilgili 2 proje yaptım.
yaklaşık 300 kadar og hüceresi(Merlin gerin) mevcuttu sistemde.

Schneider elektrik ile ilgili ürünlerin var ise yardımcı olabilirim..

kolay gelsin
 
Son düzenleme:
General elektrik firmasının f650 diye bir rölesi var hemi panelleri korursun hemide scadada izlersin.
Geniş bilgi istersen veririm.Röleler modbus protokolunu desteklediği için bir bilgisayar ile ancak 254 adet röleyi izleye biliyorsun.
 
arkadaşlar burada önemli olan plc mi rtu mu tercih edilmelidir sorusunun cevabındadır bence ve bu projede rtu tercih edilmelidir. ayrıca bu iş yanımıyorsam ıec 857 ile anılan bir standardın olması gereklidir.
 
karaislim, bahsettiğin F650 rölesinin Modbus protokolü modbus rtu'mu yoksa modbus tcp/ip 'midir? Hangisini destekliyor.
 
Otoprodüktör fideri nedir arkadaşlar, birde santral tek hat şema projelerinde üçgün şekil içinde E harfi sembolü neyi ifade ediyor birde kablo kesitlerinin yanında küçük ş harfi var, bunlar neyi ifade ediyor bilginiz varmı. Farklı konular ama bir ricam daha olacak tı L-4, L-2 , K-4 tipi direkler ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst