Elektrik dağıtım şirketinin uygulamaları hk.

burak.sb

Üye
Katılım
11 Ağu 2017
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
36
Bulunduğunuz ildeki elektrik dağıtım şirketinin sizlere yaşattığı sorun ve yanlış gördüğünüz uygulamaları varsa onları yazabilir misiniz?

Örneğin, Bursa'da yapı bağlantı hattılarını kurum kendisi çekiyor ve daire başına 3kW hesaplayarak akımı buluyor. Yani onaylı iç tesisat projelerine aykırı olarak kablo çekiyorlar. Hatta bazen bakır kablo değil, alüminyum kablo çekiyorlar. 4 blok sitelere bile 1 TMŞ koyun yeter diyor. Sözde projeleri kendileri çiziyorlar. Mühendis arkadaşlar da bu projelere imza atarak sorumlu tutuluyor. İmza attıkları için kendilerini çok önemli biri olarak görüyorlar ama bir olumsuz bir sonuç karşısında kendilerinin sorumlu tutulacaklarından haberleri yok. Böyle bir kurumda şirket ne yazık ki onların arkasında durmayacak.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Oedaş bölgesinde böyle bir uygulama yok.Tesis eksiksiz olarak projeye göre elektrikçi yada mühendis tarafından hazırlanır.Oedaş tarfından kontrolü yapılır uygun ise abonelik işlemi gerçekkleştikten sonra ekipler tarafından enerjilendirilir.
 
bazı durumlar hariç
"norm" ne demek?

kural olarak benimsenmiş, yerleşmiş ilke ya da yasaya uygun durum, düzgü

kafasına göre takılmak !!!
 
Seksiyonerin olduğu yerden XLPE 95 lik kablomuz patladı.Hat burdan yaklaşık tesisin 200mt içerisindeki bina tipi trafomuza giriyor.Acaba burdaki Kablo onarımı Elektrik dağıtım şirketinin sorumluluğunda mıdır yoksa tesisi kullananın sorumlulugunda mıdır?Ayrıca kimin sorumluluğunda olduğu hangi yönetmelikte belirtir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst