Elektrik dağıtım şirketine girme konusunda yardım istiyorum

cingirock

Üye
Katılım
14 May 2008
Mesajlar
93
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar
ben otomasyon sektöründe çalışan elektrik-elektronik müh...ama elektrik dağıtım şirketine girmek istiyorum özel sebeplerden dolayı ve acaba bu konu hakkında bana bilgi verebilir misiniz elektronikçi oldugum için açıkcası pek bilgim yok elektrik dağıtım hakkında mülakat için gerekli bilgileri öğrensem çok sağlıklı olur
 
Sen elektrik-elektronik mühendisi isen bir elektrik mühendisinden fazlan var eksiğin yok.Ama elektrik dağıtım şirketine girmek için orada yetkili bir tanıdığın olursa mümkün olur.Ne kadar bilgin yetkin olursa olsun ülkemizde adamın varsa iyi bir iş bulursun ancak!
 
hiç olmazsa saatleri uzaktan okuma üzerinde çalışma yaparsınız.
proje kontrolü yada yatırımlar müdürlüğü içinde de çalışabilirsiniz. çoğu mühendis zaten tedaşa bilgisiz olarak giriyor. zamanla öğrenirsiniz.
 
benim bahsettiğim enerjisa başkent elektrik dağıtım aş, açıkcası mülakat zamanına kadar elektrik dağıtım ( ag-og) hakkında bilgi edinmek
 
1kv altı tesislerde özel bir durum yok rahatlıkla çalışabilirsin, 1kv üstü için belge alman gerektiğinde transcript istenecektir ve bu da direk olarak üniversitede gördüğün ders içeriği ile alakalı bir durum. Yani elektrik- elektronik mühendisliği bölümünün handikapı da bu. Maalesef eksiği var fazlası yok.
 
Dağıtım şirketlerinde çok sayıda elektrik-elektronik mühendisi görev yapıyor,zamanla alışır çözersin bu eksiğini...
Başvurmak isteğin dağıtım şirketine internet sitesi yolu ile veya yazılı olarak başvuru yapabilirsin.Dağıtım şirketlerinde mühendis sirkülasyonu yoğun olduğundan kısa zamandada mülakata çağırabilirler.
İl merkezlerinde genelde biraz daha tecrübeli mühendisleri tutuyorlar(Arıza Birimi hariç:) ) yeni girenleri ise genelde ilçelere şef olarak atıyorlar...
Allah kolaylık versin...
 
Merhaba
biraz varsayım yapıyorum ana merkeze ve internetten başvuru yaparsan , özel bir durum olmassa bekle dur . yapma demiyorum işe giriş şans çok az .

İlk önce nerede hangi bölgede mühendis eksikliği var bilmen gerekir ( günlük takip ) ve buradaki müdür ve neyse üst makamdan birinin tarafından birlikte alım merkezine gitmen veya gönderilmem gerekir .
işim oldu demen ??? hayırlısı !!!

Toplu alım olsaydı belki biraz daha alım ( işe giriş ) şansın yükselirdi . kıyıda köşede hiç kimsenin gitmek istemediği yerlerde şanş biraz daha yüksektir , tabiki burada tanıdık farktörü ilk plandır .
bilği , askerlik , ehliyet , dil , varsa daha önce çalışmışlık mühendis harici usta çalışma pozisyonu ekat belgesi ( gerçi mühendis için gerekli değil ) vs gibi faktörler .

eskiden mühendis zor bulurdun , bolluk ucuzluk demektir . ( zor iş bulmak ve az kazanç )

Temel bilği tabiki önemlidir ( gerisi sonra öğreniliyor ) , şantiye çalışmışlığın varsa , kullanılan malzemeleri tanıman , trafo yerlerini bilmen vs gibi eğer bir konuşmaya çağırırlarsa konuşma esnasında değerli olduğunu hissettirmen etkisi olacağı kanısımdayım .

sana bir tiyo vereyim , gerçi oradada tanıdığın faydası ( yarı diyelim sistemi öyle ) hangi birimde olursa olsun alt kademe iş olursa olsun kabul edip bir firmaya kapağı atman( işe girmen ) gerekir .
sonra müdürlere kendini hissettirip geçiş yapmandır .

Sonuç : alım şansında tanıdıkkkkkkkkk , gerisi hikaye istisnalar hariç .

diyelim satış yapacaksın
ürünün ucuz , çok kaliteli bile alıcı ürünü bilmedikten sonra çok az satarsın . ( tesadüfü satış )
tanıtım reklam satışı artıracaktır .

Yazmakla bitmez hayırlısı ile ise girersin . Sağlıcakla Kalın .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst