Elektrik Dağıtıcısının Binaya Ait Elektrik Sayaçlarını Değiştirmesi Hk.

Katılım
26 Şub 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
Merhabalar;
Serbest elektrik tüketicisiyim. Enerjisa'dan hizmet almak mecburiyetindeyiz. Enerjisa çalışanları, binaya ait panoda bazı elektrik sayaçlarını değiştirirken iki adet elektrik cihazın ana kartı, dolayısıyla bu cihazlar bozuldu. Panoya gidip, Enerjisa çalışanlarını çalışırken gördüğümde, oluşan arızanın kendileri ile ilgili olmadığını söyledi. Daha sonra elektrikçi çağırdığımda, elektrikçi, tedbirsiz değişim yaptığı için elektrik cihazların bozulduğunu söyledi. Ben de bozulan cihazları cebimden tamir ettim. Yazılı olarak Tedaş'a ve Enerjisaya cebimden yaptığım harcamaların mahsuplaşılması yönünde yazı yazdım. Enerjisa, "o tarihte ve o tarihin geçmişinde öyle bir çalışma yapmadık" diyerek elektrik sayacı değişimi yaptığını inkar ediyor. Bu durumda ne yapmam gerekir? Bir elektrik dağıtıcısı, bir elektrik panosuna herhangi bir yere önceden haber vermeden Bakım yapabilir mi? Kamera kayıtları bana bu hususta yardımcı olur mu? Yardımlarınıza ihtiyacım var.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bir elektrik dağıtıcısı, bir elektrik panosuna herhangi bir yere önceden haber vermeden bakım yapabilir mi
Burası Türkiye ve bu tür şirketler bunu yapabilir
Kamera kayıtları bana bu hususta yardımcı olur mu? Yardımlarınıza ihtiyacım var.
Kamera kayıtları işinize yarar sayacın oraya değişim belgesi koymuş olmaları lazım ayrıca size fatura çıkarmadılar mı eski sayaç değeri üzerinden?Sanırım Enerjisa şubesi olayı örtbas etmek istiyor genel merkezi telefonla arayıp şikayetinizi yapın şikayetçi olacağınızı belirtin üretim ve ürün kaybınız olduysa bunun da karşılanmasını isteyin
 
Sayaç dağıtıcının malı olduğu için canı istediği gibi müdahale ediyor.
Bizim kiracı p.tesi işe diye çıkar cuma veya c.tesi döner (ne diye ev kiraladı anlamıyorum). B.dolabı vs kapatıyor zaten. 3-4 aya bir sayaç bozuk sanıp değiştiriyorlar. Yere attıkları pisliklerinden anlıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,524
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst