Elektrik Dükkanı Açmak için Gerekenler

SANTO37

Üye
Katılım
28 May 2013
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
35
Selamün Aleyküm

Endüstri meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum.2006 yılından bu yana elektriğin farklı alanlarında çalıştım.Artık kendi işimi yapmak için bir dükkan açmak istiyorum.Daire ve bina tesisatı,küçük işletme,depo,dükkan,mağaza gibi mekanların işlerini yapmayı düşünüyorum.Sizden isteğim ilk başta atacağım adımlar konusunda teknik destek ve görüşleriniz.Ayrıca gerekli belgeler neler olabilir?Teşekkürler.
 
Merhaba. Mete enerji firması ege bolge sorumlusuyum. Bu tarz dukkan acmak icin oncelikle cevrenizin olması gerekir. Daha sonra ise acacaginiz yerde fazla elektrik firmasinin olmamasi gerekir. Dukkan acmak icin ise oncelikle demirbaslarinizin olmasi gerekli. Maliye yoklamaya gelecegi icin onemlidir. Ornek vermek gerekirse ; masa sandalye bilgisayar vs. Daha sonra kucuk isletmelerde kullanabilecegin uru ler. Etanj armaturler 3 ve 4 kesitli 1.5, 2.5, 4 ve 6 lik kablolar. Salt malzemeler kablo yuksukleri kablo bagi kablo pabuclari. Acikca soylemek gerekirse 1 dukkan acmak yaklasik olarak 40000-50000 Tl civarina mal olacaktir. insallah yardimci olmusumdur. Bu arada pensampermetre vs bunlarda olmazsa olmazidir bu isin. Saygılarımla
 
meslek lisesi mezunu olsanda ustalık belgesi almak zorundasın. maliyeye belediyeden açma ruhstı sanatkarlar odası kaydı muhasebeci uğrayacağın yerler
 
Amore, neredeyse bütün el takımlarım mevcut (matkat,taş motoru,hilti,full takım çantası vs.)Şuan 4 senedir bi firmada çalışıyorum ilk malzeme alımını bu firmadan almayı düşünüyorum.Parayı malzemeye gömmek yerine çeşiti çok ama sayısını az tutmayı düşünüyorum.İş aldığımda işe göre malzeme getirtebilirim.Ben genelde firmaya çalıştığım için pek çevrem olmadı ama şantiyelerde tanıştığım mimarlar,taşeronlar,iş sahipleri ve dekorasyoncular var.Ayrıca dükkanı açıp malzemeyi düzenleyip tabelayı da asınca ufak tefek iş gelmez mi ?Birde çevrede ki emlakçı,dekorasyoncu ve ufak işletmeleri gezip kartvizit ve büroşür dağıtmayı planlıyorum sence olmaz mı ?


RESİZTANS, aslında öğrenmek istediğim buydu e.m.l mezunu olsanda ustalık belgesi alınması gerektiği.Ben kaba taslak bi maliyet hesaplamayı istiyorum ama dükkan kiralamak için aradığım emlakçılar fiyat vermek yerine hemen el sıkışmak istiyor.Bu resmi evrak maliyetleri içinde fikir edinemedim.Serbest muhasebe de pek toplam gider veremiyor oda hemen el sıkışmanın peşinde ama önce toplam maliyeti bulmak istiyorum.Sence resmi evrak maliyetleri ne olabilir.
 
Resmi evrak maliyetin 1500-2000 TL yi gecmez. Hangi sehirde yapacaksınız ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst