Elektrik Bilirkişilik Raporu Hakkında Bilgi

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Elektrik abonesi olan bir fırın yaklaşık 4-5 ay elektrik borcunu yatırmadığı için 13.01.2011 tarihinde dağıtım şirketi tarafından sayaçı mühürlenir sayaç mühür tutanağı tanzim edilir, 19.01.2011 tarihinde dağıtım şirketinin kontrol elemanları tarafından yapılan kontrolde sayaçın mühürünün kırıldığı ve fazın sayaça girmeden tesis edildiği resimlenir ve usulsuz/kaçak elektrik tespit tutanağı imzalanarak, fırının beslendiği alçak gerilim aliminyum havai hattın faz iletkeni ağaç direkte dağıtım şirketi elemanı tafarından kesilir. Ayrıca söz konusu kaçak elektrik tahakkuk bedeli aboneye yollanır. Kaçak Usulsuz elektrik Kullanımına Dair Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre hesaplanan bedel 180 TL civarıdır. Söz konusu kaçak elektrik kullanım bedelini abone öder ve hattı tekrar bağlanır. Fakat normal tahhakkuk bedellerini 1- 2 ay ödedikten sonra tekrar ödemez . Neticede 10.06.2011 tarihinde sayaçın mühürünün tekrar kırıldığı ve elektiğin sayaçtan geçerek tüketildiği görülür ve tekrar usulsuz/kaçak elektrik tespit tutanağı düzenlenerek aboneye 190 TL (22 günlük) kaçak elektrik tahhakkuku çıkarılır abone bunu ödemez ve dağıtım şirketi aboneyi mahkemeye verir.Abone fırını boşaltarak kaybolur.
Sorumlarım şunlar arkadaşlar; Dağıtım şirketi 10.06.2011 tarihinde geri dönük 22 gün öncesine ait kaçak kullanım bedeli çıkarılmış fakat bu arada herhangi mühürleme tutanağı dava dosyasında yok (10.06.2011 tarihinde geriye dönük tarihe ait mühürleme tutanağı), ayrıca keşif için gittiğimde sayaç mühürünün olduğunu, sayaçın yasal şekilde tesis olduğunu ve yukarıda bahsedilen havai hat iletkenine ait fazın direkte kesik olduğunu fırında elektrik olmadığını tespit ettim fakat keşif tarihi itibari ile sayaç endeks değerlerini aldım 10.06.2011 tarihinde tutulan kaçak usulsuz elektrik tespit tutanağındaki son endeks değerine göre 03.04.2013 endeksin yaklaşık 1100 Kwh artış tespit ettim bu anlattıklarıma göre nasıl bir bilirkişi raporu yazmam gerekli.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
"19.01.2011 tarihinde dağıtım şirketinin kontrol elemanları tarafından yapılan kontrolde sayacın mührünün kırıldığı ve fazın sayaca girmeden tesis edildiği resimlenir ve usulsuz/kaçak elektrik tespit tutanağı imzalanarak, fırının beslendiği alçak gerilim alüminyum havai hattın faz iletkeni ağaç direkte dağıtım şirketi elemanı tarafından kesilir. Ayrıca söz konusu kaçak elektrik tahakkuk bedeli aboneye yollanır. Kaçak Usulsuz elektrik Kullanımına Dair Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre hesaplanan bedel 180 TL civarıdır. Söz konusu kaçak elektrik kullanım bedelini abone öder ve hattı tekrar bağlanır."

Bu tekrar bağlamadan sonra, sayaca bir mühür vurulacağı ve mühürlerin tutanağa geçeceği açıktır. Bu tutanakta belirtilen mühür numarası ile sizin gidip (03.04.2013 tarihinde) sayaçtan okuduğunuz mühür numarası aynı ise, 16.06.2011 tarihinde yapılan "mührün tekrar kırıldığı bilgisi" yanlış bilgi olmuş olur. Eğer aynı değilse, 16.06.2011 tarihinde mühürleme yapılmış ancak kayıtlara geçilmemiş diyebiliriz. Ancak bu mühürlemeden sonra, yani 10.06.2011 tarihinde, hattın elektriğinin kesilmediği sayacın ilerlemesinden anlaşılıyor.

Burada öğrenilebilirse, fırıncının ne zaman mekanı boşalttığı tespit edilmelidir. Bana göre direkten elektriğin kesilmesi 10.06.2011 tarihinde olmamış daha sonraki bir dönemde yapılmıştır. Bu tür direkten elektrik kesmeleri için bir tutanak düzenleniyorsa, o tutanağa bakmak gerekir.
 
merhaba arkadaşlar;
kaçak elektrik kullanma cezası nasıl hesaplanıyor bana yardımcı olabilirmisiniz?
 
merhaba arkadaşlar;
kaçak elektrik kullanma cezası nasıl hesaplanıyor bana yardımcı olabilirmisiniz?
%60 fazla öder. Şöyleki abonenin elektriği kesilir, abone mührü kırar endeks okumaya tekrar gelen kişi endeksin ilerlemiş olduğunu görür ve bildirir, bu arada kullanılan kaçak elektrik %60 fazla tahakkuk ettirilir. Ayrıca açma/kesme ücretide alınır ve abone tekrar mühürlenir
 
Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulur ve mahkeme yolu gözükür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,154
Mesajlar
915,498
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst