Elektrik aboneliği hakkında bir soru... Yardımınızı istiyorum...

onur onur

Üye
Katılım
7 Ara 2016
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba iyi akşamlar

Merhaba iyi akşamlar Evim 3 blok halinde bir site. İnşaat ruhsat tarihi 2010 yılında alınmış. İlk blok oturduğum bloktan yaklaşık 6 ay önce tamamlandı ve onlar bireysel şantiye aboneliği yaptırabildiler. Biz tek elektrik sayacından parayı bölmek suretiyle elektrikten faydalanabiliyoruz. Sonuçta burası bir site. Bizimde bireysele dönme şansımız ya da hakkımız yok mu acaba? Elektrik dağıtım şirketi ilk bloğun apartman yönetimi olarak başvurduğunu ve başvurduğu tarihte diğer blokların da adını yazmış olsalardı siz de şimdi abonelik yapabilirdiniz diyor. Bu durumda ne yapılabilir acaba. Bir de şu an tek sayaçtan 2 bloğun elektriği ödeniyor. Mütahit 2 blok için ayrı ayrı şantiye aboneliği alabilir mi acaba. şimdiden teşekkürler....
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
dairenin iskan ruhsatı var mı yoksa müteahhit iskanı almadan daireleri dağıtmış size. site olsun yada olmasın fark etmez. bina inşaat ruhsatı alındıktan 5 sene içinde iskana bağlanmalıdır. elektrik abonesi için iskan gerekiyor.
 
Çok teşekkürler, dairemizin ve tüm sitenin iskan ruhsatı yok. sadece ilk yapılan blok nasıl yaptıysa kendi üzerlerine bireysel şantiye aboneliği almışlar. Mütahit inşaat ruhsatını uzatıyormuş belediyeden. Bunun son bir sınırı yok mu acaba?
 
ruhsat uzatılabilir tabi ki ama bunun da riski vardır. inşaat ruhsatı alımından 5 sene içinde ruhsat yineleme yapılır; projeler, ruhsat vs aynen geçerliliğini korur. ama 5 sene dolarsa yeniden ruhsat başvurusu yapılmak zorundadır ve projeler güncel mevzuat hükümlerine göre revize ediliyor.

ilk yapılan blok imar affından yararlanarak elektrik alınmış olabilir.
 
Biz şuan 2 blok tek sayaçtan fatura ödüyoruz. Bizim blokta süzme saatler var. Diğer blokta hiç saat yok ve elektrik parasında çok sıkıntı çıkarıyorlar. Biz elektrik faturasında toplam kw tan bizim süzme saatlerden geçen toplamı çıkarıyoruz. Sizin ödeminiz gereken şu kadar diyoruz. Kabul etmiyorlar. Yok süzme saatler doğru ölçmez diyorlar. En azından her blok için ayrı bir şantiye aboneliği almak mümkün müdür acaba?
 
yamalı işten uzak kalın. amacınız şantiye aboneliği almak olmasın, süzme sayaçları iptal ederek gerçek aboneliğe geçmeye çalışın. önce müteahhit ile konuşmak lazım, mütahhit işi bitirmeyecekse belediyeye giderek iskan için gerekli olanları sorarsınız ne kadara mal olacağını hangi evrakların gerektiğini net bir şekilde öğrenmeniz gerekir. sonra elektrik dağıtım şirketine giderek orada da elektrik konusunda görüş almanız gerekir. ayrıca bu işler için belli bir maliyet olacaksa site yönetimi oluşarak aidat toplanmalı.
 
Müteahhit hep yapacağını söylüyor ama yaklaşık 3 senedir bir çivi bile çakmadı. Asansörleri takmadı. Bizim görebildiğimiz bunlar. Bir de belediye açısından kimbilir mevzuata uymayan neler vardır. Apartmanda da hiç birlik yok. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Avukata danıştık, pek bişey çıkmaz diyor. Bir bataklığa düştük. Dünyada insanlar nelerle uğraşıyor. Biz bu kış kıyamette elektriğimiz kesilmesin diye mücadele veriyoruz. Çok teşekkürler ilginiz için.
 
asansör maliyetli ayrıca elektrik abone ve diğer abone alımlarında ve iskan alımlarında maliyet var. avukatların birşey çıkmaz demelerinin sebebi sizin müteahhit ile yaptığınız sözleşmenin noter aracılığı ile yapmamış olmanızdan kaynaklanıyor. iskanı olmayan binalarda kanunen oturma hakkınız yok ayrıca iskan yoksa yönetim oluşturulması sıkıntılı. bulunduğunuz şehirde belediye imar müdürü ile görüşmenizi öneririm yada düşük fiyatla daireyi satmayı göze alabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst