Elektrik İç Tesisler Yönetmeliği 22. Madde İzin Verilen En Büyük Yük Değeri

durak_83

Üye
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
"Üç fazlı tesislerde nötr iletkeni bulunanımda faz-nötr arasına nötr iletkeni bulunmayanlarda iki faz arasına bağlanacak yükün değeri (bağlantı gücü) en çok 5 KW olabilir. KW' in üzerindeki beslemeler üç farlı sistemle yapılır.
( Değişik ek: RG 25/10/1996- 22798)Bu hükmün uygulanmasında bazı yörelerde teknik zorunluluklardan dolayı değişiklik yapılması, gerekli tedbirlerin alınması kaydıyla, kuruluş Yönetim Kurulu veya Karar organının yetkisindedir."

Hiç değiştirmeden aynen yukarıda yazdığım gibi 22. madde ve bazı maddeler, yıllardır bozuk Türkçe ile duruyor. TDK kurallarına göre cümle düşüklüğü, işaret eksiliği var. Bu maddede tam olarak ne anlatmak istiyor? Nötr iletkeni bulunan 3 Fazlı tesiste her faza (faz-nötr arasına) 5kW, üç faza toplamda 15kW'dan fazla yük bağlamamalı mıyız? Yine aynı cümlenin devamı nasıl yorumlanmalı? nötr iletkeni olmayan üç fazlı tesis mi olur? 1996 yılındaki değişiklikle yöreden yöreye insiyatif verilmesini nasıl yorumluyorsunuz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst