Elektrik üretmeyi denedim ama olmadı.

Sayın yilmazkagan.
İnsanlar bir şeyleri tam bilemeyebilir veya eksik biliyor olabilirler. Herkes herşeyi tam bilemezler. Zaten bu forumda bulunmalarının amacı da buradan bir şeyler öğrenebilmek, bilenlerin de öğretmesidir. Yalnız sizin üslubunuz pek hoş gelmedi. Güreşmek için çayıra çıkmış, kendine rakip arayan pehlivan görüntüsü veriyorsunuz. 20 yaşında üniversiteyi bitirmiş olmanız güzel bir şeydir. Ama bu bilgi buradaki hiç kimseyi ilgilendirmiyor. O sadece sizi ve ailenizi ilgilendirir. Aileniz çok masraf etmeden okulu bitirmiş olursunuz.

İnsanlar aptal mı yani invertörle alternatif akıma çeviriyorlar otoda...Kısadan çıkış köprü diyotlardan evvel gerilim alıp basit bir adaptörle yükseltmiyorlarda invertör kullanıyorlar.
Bu cümleler size ait ve ne demek istediğinizi anlamış değilim. Anlayamamış olmamda iki neden var. Birincisi düzgün cümle kurmamışsınız, ikincisi ise teknik olarak anlamadım. Otolarda invertörle alternatif akım nerede kullanılıyor da invertör gerekli olsun ?
Şayet sizin dediğiniz gibi oto şarj dinamosu dc. üretiyorsa yukardaki cümleyi neden yazdınız ? Yok şayet ac. üretiyorsa neden iddianızda ısrar ediyorsunuz.

Şarj dinamosu (doğrusu alternatördür ) 3 faz olarak sarılmıştır ve bobin çıkışları ac.dir. 3 faz ac. çıkışı 6 adet diyotla doğrultularak bir + (artı), bir - (eksi) olarak sisteme bağlanır.

Elinize bir şarj dinamosu almadan, incelemeden sadece başka bir forumdaki yazılardan alıntı yaparak yorum yapmanız yanlış olur. Bahsettiğiniz foruma girmek için üye olmak gerekiyormuş, sırf görmek için üye oldum. Orada sadece 24 v. şarj dinamosunun nasıl bağlanacağı sorulmuş ve ona cevap verilmiş. Orada şarj dinamosunun ürettiği elektrik hakkında bir bilgi göremedim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst