Elektrik üretmek istiyorum (güneş)

Isıtma sisteminde bildiğiniz gibi sirkülasyaon yapılıyor bu silkülasyonu hızlı bir şekilde ısıtamazsanız sistemden verim alamazsınız.Oyüzdende rezistanslarla bu iş zor görünüyor.Ha belki ısıtırsınız ama rezistans sayısını ve gücünü arttırmanız gerekecek buda daha fazla enerji sarfiyatı demek.Sizin görüştüğünüz firma 10dk da çekilen akımı 1 saat e çıkaracam diyor tamam onu yaptın ozaman suyuda 10dk da ısıtacağına 1 saatte ısıtacaksın.Bence o firmayı iyi anlamaya çalış sizi kandırmasınlar.Kolay gelsin.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
dogalgaz sıcak suda ocakta cok karlı.. ısınmada tartısır. ama panelden ürettin elektriği ısınmaya falan degil evinde kullan fazlsını devlete sat.. ama ayırdıgınıın bütceyle güneş paneli ancak evini ihtiyacın kasılar..
 
Güneş paneliyle (PV panel) üretilen elektrikle su ısıtmak yada herhangi bir şekilde ısıtma yapmak çok kötü bir fikir. Çünkü iki kez verim kaybı oluyor hem güneş ışığından elektrik elde edilirken hem de elektrikten ısı elde edilirken. Bunun yerine amacınız ısınmak ise pv panel değil de su ısıtıcı güneş paneli sistemlerini tavsiye ederim çok daha verimli olur sıcak su kombi sıcak su hatına verildiğinde. Ancak ısınma dışındaki elektrik ihtiyaçları için pv güneş paneli sistemi tavsiye ederim. Bunun için de Şebeke elektriğiniz olduğuna göre evdeki tüm cihazlar için değil de sadece uzun süreli çalışan ancak yüksek güç harcamayan cihazları karşılayacak bir sistem daha mantıklı olur. Ör. aydınlatma, TV, buzdolabı gibi cihazları içeren bir sistem hem daha verimli bir karşılık verir hem de kısa süreli çalışan ancak yüksek güç isteyen çamaşır mak. bulaşık mak. gibi cihazların da ilave edildiği bir sisteme göre çok daha uygun maliyetli bir sistem olacaktır. Eğer pv panel sistemi düşünürseniz bizim paket sistemleri ve özelliklerini inceleyebilirsiniz: Güneş Paneli Paket Sistemleri
 
Güneşlenme süresi yüksek bir lokasyon da ikamet ediyorsanız. Bu işi şöyle yaparsınız.

1. Güneş enerjisi ile sıcak su üretme sistemi kurarsınız. Sıcak su elde edersiniz.
2. Güneş enerjisi elektrik üretici panel sistemi ile de devir daim sistemini çalıştırır sıcak suyu ısıtmak istediğiniz yerde dolaştırırsınız.

Maliyeti bulunduğunuz yerin kuzey enlemi, yüksekliği, güneşlenme süresi, ne kadar alanın ısıtılacağına ve çatıya olan mesafeye göre kabaca değişkenlik arz edecektir.

Ancak ana ısı üretimini elektrik ile yapmak isterseniz üretirken, iletirken, depolarken, dönüştürürken ve kullanırken sürekli bir tüketim direnci olacağından mantıkla izah edilebilir bir tarafı yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst