elektrik çarpması

elektrokur

Üye
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
269
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar şu anda bildiğim kadarıyla K.A.K lar büyük ölçüde elektrik çarpmalarını önlemekte Fakat ben yinede eksik bişeyler olduğunu düşünüyorum
Mesala devrede k.a.k var bir elimiz yanlışlıkla faza diğer elimizde nötr e değdiğin de sanırım resistans gibi kızarırız. Kısaca arkadaşlar artık elektrik çarpmasına son diyebilecegimiz bir uygulama şekli varmı acaba
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
dediğin gibi olursa evet el direncinden çarpma olur ama aynı vücut üzerinden toprağa da akım olursa ki olur o zaman KAR devreyi açar.
ama ahsap sandalye üzerine kauçuk terlik ile çıkıp faz nötre parmak atsam ne olur dersen sigorta değerini geçer sigorta atarsa kurtulur yoksa el yanar tek elin iki parmağı ise el ölür kişi değil. iki farklı el olursa kalp üzerinden geçiş olacağından ölüm kaçınılmaz olur
 
aslında benim öğrenmek istediğim daha güven li bir sistemin olup olmadığı
 
Sn elektrokur bence elektrikte çalışanlar için en güvenli yol enerjiyi kesip çalışmak ve dikkati elden bırakmamaktır
 
Her gülün dikeni vardır.Dikenin eline batmasını istemiyorsan;dikeni temizleyeceksin.Sn hkns'nin yazdığı gibi " elektrikte çalışanlar için en güvenli yol enerjiyi kesip çalışmak ve dikkati elden bırakmamaktır"
 
bence iyi usta elektrikçi elektriği kesip arızayı giderendir
 
bence de eenerjinin kesilerek çalışılması en doğru çözüm yoludur.
 
arkadaşlar siz diyorsunus ki en iyi usta elektrigi kesmali diyorsunuz ama gelelim işe her yerde herzaman elektrik kesme gibi sansın ollmas bir fabrikada mesela buna görede iyi bir usta elektrikçi gerilim altında calışmayı ögrenecek. elektrikten korkan arkadaşlar bu işi yapamaz hiç bir zaman onun için bu korkuyu yenecekler bir gün...........
 
Sn bayri_1487
bizlerde lokal arızalarda komple fabrikada üretimi durduralım demiyoruz Söylemek istediğimiz imkanlar dahilinde enerji altında çalışmamaktır Elektrikten korkan bu işi yapamaz demişsiniz ancak bence yanılıyorsunuz Mesleğimiz tehlikeli bir meslek ve hafife alınmamalıdır Kaza önleme talimatlarına sonun akadar riayet edilmelidir Yanılıyorsam lütfen düzeltin ama gerek okullara gerek bilinçli ustalarımızdan öğrendiğimiz ilk önlemde enerji altında çalışılmamasıdır Hayırlı günler.
 
LÜTFEN ARKADAŞLAR ELEKTRİKÇİ ELEKTRİĞİ KESİP ÇALIŞANDIR. ENERJİ ALTINDA ÇALIŞAN HAYATININ KIYMETİNİ BİLMEYENDİR. AKILLI ADAM ENERJİ ALTINDA ÇALIŞMAZ. BÖYLE BİR İŞ OLUR MU? SİZİN ÇEVRENİZDE ELEKTRİKTEN DOLAYI YANAN ÖLEN HİÇ Mİ İNSAN OLMADI. BEN ELEKTRİĞİ KESMEDEN BURAYI BAĞLADIM SAYAÇ DEĞİŞTİRDİM, TAMİRAT YAPTIM GİBİ SÖZLER KUSURA BAKMAYIN CEHALETTİR.
Ama ben enerji altında çalışma dediğim çok kişiyi hastanede ziyaret ettim. elektrik kesilip kontrol edilmeden O.G. İndüksiyon deşarj edilip önlem almadan çalışılmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst