Elektrik çarpması

levent25

Üye
Katılım
28 Kas 2007
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elektrik çarpılan (Bir elektrikçi) meslek içabı en fazla maruz kaldıklarından normal şartlarda, çarpma anında ,kaç wat yük olur ve kaç amper çekerler.Bütün meslektaşlara kazasız belasız günler dilerim,hepimiz ALLAHA EMANET.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şimdi Levent kardeşim öyle birşey sordun ki nasıl cevaplandırsam acaba diye düşünürüyorum. Sorunun içinde çok soru içeriyor. bunu cevaplandırmak uzun zaman alıyor ve zorlaştırıyor bir Link işi kolaylaştırabilir. Tam bu konu ile ilgili bir Site var ama buda site kurallarına aykırı. oradan kopi etsem oradaki arkadaşlara ayıp olur, emeklerine yazıktır. hımmm....
Bari bu kuralları koyanlar cevap verseler, o da olmuyor....

Elimden geleni yapim özet olarak ve bildiğim kadarıyla, sonra arkadaşlar tamamlar...
1- 30mA ve 50V üzeri insan için tehlikeli.
2- buda yaklaşık 150mW eder. bunun üzeri insan için tehlike .
3- bir 220V prizin de yaklaşık üç beygir gücü varmış bizi çarpdığında. Yani şöyle düşün 3 tane at arkası dönük sana aniden üçüde sana çıtma atıyor.... düşün halini.
4- en ağır ev kazları banyoda olur.
5- oturma odası seni biraz sirkeler.
6- iş kazası heryerde olur
7- gerilim yükseldikçe şiddet çoğalır.
8- Akım yükseldikçe üzerinde mangal partisi .... şaka yok.
9- Sol elinle tutulma sağa nazaran daha tehlikelidir. çünkü orada kalp var. kalbi olmayanda tutulduğunda var olduğunu farkında oluyor.....
10- bu konuda burada çok bilgi var.
 
Yani insanı zıp zıp zıplatan çarpılma o kadar milivat miliamper civarında bence en orjinal ögrenme yolu eski ustalardan duyardıkdilinde ampül yakarlarmış böyle bir usta bulup AVO metreyle ölçmek.İlginize teşekkürler Allah zihin açıklıgı versin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst