elektrik çarpması

elektrokur

Üye
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
269
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bir ofise girdiğimiz zaman herhangi bir metal nesneye elimiz deydiğinde elektrik boşalması gibi bir durum oluyo ve bu sorun herhangi bir elektrik kaçagı vs gibi bir durumdan kaynaklanmıyo. Böyle bir durumda ne yapmamız gerekiyo tesisat normal topraklama sı yapılmış.Yani kapı koluna masanın demir aksamına buna benzer yelere dokunmaya korkuyoruz.Artık kimse bu ofise gelmek istemiyor. çaresi bulunmassa başka bir yere taşınacak.ofiste bilgisayarlar,aydınlatma lambaları,fakx,telefon,yeni alınan kablosus adsl gibi çihazlar var.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bilim teknik dergisinin web sitesinde okumuştum.Statik elektrik için,antistatik malzemeler kulanamıyorsanız,en azından odayı nemlendirmek lazımmış.
 
Arkadaşım odanın tavanı metal ise ve lambaların flörasan ise büyük ihtimal balast ta ufak bir kaçak vardır, benim başıma gelmişti.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst