Elektrikçiliği Yapamayacak mıyım?

Hepar_-_

Üye
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
630
Puanları
1
Yaş
29
Merhabalar. Ben liseden yeni mezun oldum. bir kaç akrabanın evine gittim . priz sorunu vardı hallettim. Hep işlemi bitirerek çıktım evlerden lakin 2-3 gün sonra bir elektrikçi çağırdılar bana söylemeden . El becerisi mi,yoksa ihmalsizlik mi nedir anlayamadım ?
 
bilgi ve beceri güven meselesidir bende yeni ehliyet almış bir şöfere bek güvenmem...
 
Kardeşim yaşın daha genç öğrenen annesinin karnında değil piyasada ögrendi okuyanıda okumayanıda sana tavsiyem yaşın genç araştır bu işi öğrenebilecegin iyi bi yere gidip işe başlamam başlarda paraya önem verme derim.
 
Yapamayacaksın senden olmaz. Mesajın devamını okuma, bana cevap yazdıktan sonra oku. Birlikte Ayrılık

Birbirlerine delicesine aşık olan prenses ve prens, dillere destan bir düğünle evlenirler. Ancak daha aradan bir ay geçmeden aşkın yerini fırtına alır, karı koca sık sık kavga etmeye başlarlar.

Kral araştırma yaptırır ama bir türlü işin sırrını çözemez. Bu arada prenses ve prens bu sırrın düşmanlar tarafından fark edilmemesi için resmi davetlerde mutlu karı koca rolü oynarlar. Baş başa kaldıkları zamansa birbirlerine karşı nefretle konuşmaya ve davranmaya devam ederler.

Sonunda kral sarayın akıllı kadınlarını görevlendirerek o büyük aşkın nasıl yok olduğunu öğrenmek ister.
Kadınlardan biri derki; "Bunun için araştırma yapmaya gerek yok Kralım."
"Neden ?"
"İkiside aslında başkasına aşık." Kral şaşkın gözlerle bakınırken, kadın açıklamasına devam eder.
"Onlar toy ve samimiydiler, birbirlerini delice sevdiklerini sanıyolarlardı. Oysa her biri sadece kendisini seviyor, ötekisiniyse istiyordu. Bu yüzden birlikte oldular ama asla bir olamadılar."

Ömer Lütfi Mete alıntıdır Kisa Hikaye Arsivi Mesajın buraya kadarki kısmını sen mesajın başını dinlemezde okursun diye yazdım. Bana sinirlen sen nerden bilecen bu işi yapamayacağımı de diye, kendini savun diye, arkadaşım bizim birşey dememize gerek yoktur, sen yapamadıkça daha iyisini yapacaksın, yanlış yaptıkça doğrusunu öğreneceksin, ben sana yapamazsın deyince içinden hayır yaparım diyorsan bu işi yaparsın, demeyorsanda yaparsın ama biraz kötü yaparsın sonuçta atla deve değil bu altı üstü priz değiştir, lamba tak, sigorta değiştir, tecrübe istiyen işler, aman yanlış anlaşılmasın mesleğimi hor gördüğüm yok sadece tecrübe ile kolaylıkla yapılabilecek yönlerinden bahsettim ki bu kolay kısmıyla evini geçindiren tanıdığım elektrikçiler var.
 
Değerli kardeşim,
elbette her insan her işi ve mesleği yapamaz ,ANCAK istemek ve donanım sahibi olmakla her insan her işi yapabilir diyorum(istisna ve özel durumlar hariç).Anlık yaşanan bir iki aksaklık senin canını sıkmasın,İnsan kusursuz değildir ,hata her yerde ve her zaman olabilir ,bunu da bilgi ve tecrübe ile özenli ve dürüst çalışmakla gideririz.Hangi şöför bugün kaza yapacağım diye yola çıkar,hangi, usta 0 hata yapmıştır,ama yaşadıkça olacak birşeyler ....dünya hep 2 yönlü kavramlarla doludur.+ - ,iyi kötü,güzel çirkin,az çok..... bitmez ne yaparsan yap bu ikisinden birine doğru gidersin ,nacizane tavsiyem eğer bu işi gerçekten istiyorsan yap ,yaparken de bu işte iyi olmak için gerekenleri de yaparsın (kitapsa kitap ,kurs sa kurs ,çalışmaksa...neyse ) herşey bir anda olmaz zamanla ....
Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi. (İmam-ı Azam)
Birşeyi istiyorsan taşın altına elini koyman ,bedelini de vermen gerekir,çalışmadan olmaz,okumadan olmaz .Bazan sefası ...bazan da cefası olur ... ama yılmazsın , bunlar da seni belki sen farkında olmadan alır biryerlere götürür.Sevdan ve samimiyetin nedir ? bunu tart düşün ve gerekeni yap.Dürüstlük ve çalışkanlık bilgiyle birleşti mi iş bitmiştir.Allah yardımcınız olsun...
 
Merhabalar. Ben liseden yeni mezun oldum. bir kaç akrabanın evine gittim . priz sorunu vardı hallettim. Hep işlemi bitirerek çıktım evlerden lakin 2-3 gün sonra bir elektrikçi çağırdılar bana söylemeden . El becerisi mi,yoksa ihmalsizlik mi nedir anlayamadım ?

Kardeşim bunlar her öğrencinin başına gelebilecek şeylerdir. Ben Anadolu teknik lisesi elektrik elektronik bölümünden derece ile mezun oldum. Atölye hocalarım ile birlikte okuldaki arızalara hep beraber giderdik ve arızayı hep ben çözerdim ve yapardım. Ama evde ve diğer yerlerde bu böyle değil. Sana güvenen kişi pek olmaz. Çünkü daha yenisin ve başarılısın. Saygılar.
 
Gerçekten azimli olmama yakışır yorumlar..Teşekkürler
 
kardeş aynı şeyler benimde başıma geldi evde 3 elektrikci varken apartmana başka elektikci çağırıpta merdiven başı sensörlüleri bizden fiyat bile almadan yaptırdılar sonra patır patır arıza verdikçe kapımı çaldılar bu sefer ben geleni kovdum. diyeceğim o ki milletle uğraşması kadar zor ve anlaşılmaz birşey yoktur, öte yandan bir hatanı görsünler ufacık bir hata yada konuşma veya verdiğn fiyat tuzlu gelsin dokuz köyü donsuz dolaşır yaygara yapar ama en önce kendisi gelir, benim başıma bunlar çoook geldi sen ne biçim esnafsın ya deyip kapıyı çarpıp gidipte bir hafta sonra geri gelenmi dersin neler neler. hak yeme işinin prodüsünü uygula gerisine karışma tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer misali.
 
Merhaba kardeşim. Böyle çabuk pes edeceksen hiç başlama bu işe. Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde emek sabır çok çok tecrübe gerektiriyor. Daha yolun başındasın böyle ufak şeylerle karamasarlığa girmen doğru değil. Sen belki ileride çok kaliteli bir teknik eleman yada bir mühendis olacaksın. o günlere gelirken en ufak ayrıntısına kadar iyi bir tecrübe kazanmalısın. nice mühendisler var ki bırak piriz takmayı kontrol kalemini bile tutamıyor elinde, beceremiyor. Bende bu mesleğe 2002 yılında başladım çırak olarak bir elektrikçide. Ustalarımın yanında yeri geldi hiç konuşmadan durdum yeri geldi bağırtılarını işittim ama yılmadım hep birşeyler öğrenmeye baktım. Zamanla evlere arızalara gittim, yeri geldi inşaata gidip duvar kırıp iç tesisat döşedim. yinede yılmadım azim ettim ve mesleğimden zevk alarak yaptım. her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizinde zor yanları illaki oluyor. yıllar yıllar geçti nice işler yaptım nice fabrikalarda önemli işlere imza attım emek verdim çeşit çeşit insanlarala uğraştım ve şu anda bir fabrikanın Bakım sorumlusuyum. Nereden nereye değilm mi. Sende öyle küçük şeylere takılma ve mesleğini istekli ve meraklı bir şekilde severek yapmaya öğrenmeye yılmadan çalış emin ol ileride vay be bir zamanlar bir priz bile takamıyordum sorun çıkıyordu şimdi nerelerdeyim diye geçmişi yaad edersin ve kendinle gurur duyarsın. TECRÜBE HATALARIN BİR HAVUZDA BİRİKİP BİR MUSLUKTAN AKMASIYLA KAZANILIR... ;)
 
hiç bir zaman pes etme gerkçekten istiyorsan bu işi çaba göster hatalarını araştır. ezbere iş değil bilinçli olarak yap. bu iş şakaya hiç gelmez sadece bir kere hata yapma olasılığın olduğunu farzet.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst