Elektrikçiliğe Sıfırdan Başlama ve Resimli Uygulama

Meslek dışında birinin sadece okuyarak yada video izleyerek olaya kısa zamanda vakıf olması zor. İşi bilen birinin izahatte bulunması gerekir. Forumda her konuyla ilgili bilgi mevcut okuyup inceleyin kafanıza takılanları buradan bizlere sorarsınız.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşlar merhaba
bende elektrik tesisatçılığında kafamda derlediğim soruları sorayım.örneğin,
avrupalılar, elektrik borularını şap altında ,beton altında ,kartonpiyer aralarında ve sıva altında da olsa spiral boru kullanırken bizler bu uygulamaya hep karşı çıkıyoruz nedebn?
onlar elektrik borularının çoğunluğunu şap altından çalıştırırken bizler niçin duvardan tesisat çalıştırmayı tercih ediyoruz?değerli açıklamalarınızı bekliyorum.
birde şöyle bir soru sorayım.kolonu veya kirişi karşıdan karşıya 10 cm. delsek bir mahsuru varmıdır?kırım yapmamak şartı ile.
kolay gelsin
 
1)Spiral boru tercih meselesi ancak beton altında kalacak borunun düz boruya göre daha pahalı bir boru seçilmesine gerek yok. Atılan boruda aranan özellikler: Atü'sü; dolayısıyla et kalınlığı kırılıp bükülüp ezilmemesi için, çapı;içinden geçecek kablo sayısına göre uygun, HalogenFree gerekip gerekmediği.
2)Şap altından attığın linyeyi aydınlatmada tavana mı taşıyacaksın? kulağı neden tersten göstereyim. Yada Priz linyesi için konuşalım buatı nereye koyup eki nerde yapacaksın? Hep Şap altı buat mı kullanacaksın, diyelim kullandın ev ortamında zemin su,nem,rutubet için ne derece sağlıklı?
3)Sen nasıl olsa bir delik dersin, komşunda öyle düşünür...Görsellik için binanın statiğini etkileyecek bir uygulama yapmaya değer mi? Süpürgelikten git, dolap arkası gibi görünmeyen güzergahtan duvara çivili kroşeyle sabitle. Risksiz çözüm her zaman vardır en fazla birkaç metre fazla kablo kullanırsın o kadar!
 
Son düzenleme:
Herkese Selamun Aleyküm..
Ben meslek lisesi elektrik bölümü mezunu olarak mesleğimi yapmadım..yaş 35 oldu ve ben Elektrikçilik mesleğini icra etmeye karar verdim..sezon başı ile inşaattan alıp çıraklık evrelerini de tamamlayarak ben bu işi yapacam...
Tecrübeleriniz ışığın da bu düşüncelerime her türlü desteğinize ihtiyacım var...
 
şahdi düşüncem , iyi bir elektrik firmasında para istemeden 1 yıl çalışılmalı. İşi öğrendikten sonra zaten sizi bulurlar:)
 
Hocam çok faydalı olmuş. Verdiğiniz bilgilerin bazılarını okullarda bile göstermiyorlar. Elinize sağlık.
 
Bu bir sebep olmamalı.. Sen kendin öğreneceksin misal sana sigorta diyorlarsa çeşitlerini araştırıcaksın 2 kutuplu 3 kutuplu 4 kutuplu bunları sen öğrenceksin [emoji6]
Hocam çok faydalı olmuş. Verdiğiniz bilgilerin bazılarını okullarda bile göstermiyorlar. Elinize sağlık.
 
İyi akşamlar .. Evime üç faz girmekte olup C40 A kaçak akım sigortam mevcut.. fakat kaçak akım atmadan ana sigorta atıyor sayaca bağlı olan o da C32 A R-S-T fazlarından T fazı gelmiyordu sigortayı değiştirdim geldi fakat sigorta belli bir zaman sonra atıyor ne yapmam lazım ? Tüm sigortaları kontrol ettim Nötürden faz - fazdan toprağa kadar ölçüm yaptım fakat sebebini bulamadım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst