Elektrikçilerin Maaşları Neden Düşük?

Katılım
6 Ara 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
35
merhaba arkadaşlar ben sayfaya yeni üye olkdum yazılaruı okuyorumda merak ettiğim bişey elektrikçi arayan arkadaşlar dolgun ücret diyorlarda ne kadar oldugunu yazmıyorlar yazsalar daha iyi olmazmı sizce birde elektrikçi olan ların maaşları neden düşük bugün herhangi bi işçi 1500 tl den aşşa çalışmazken elkektrikçi bu kadar alamıyor hemde o belli bi iş yapıo biz hem kafa hem beden yoruyoruz o kadar yine alamıyoruz anlamıyorum tabi bu söylediğim serbest piyasada
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik sektöründe (enerji üretimi hariç- onunda başka sorunları var) ister mühendis ol ister teknisyen ücretler diptetir. Dolgun ücret dedikleri başka mesleklerde komik sayılabilecek ücretlerdir. Yani bizim piyasadaki iş verenler her şeyi bilir biz hiç bişey bilmeyiz. Onlara kalsa elektrik teknisyeni 700 , tekniker 800, usta 900, mühendiste 1000 liraya çalıştırma niyetleri vardır. Açık öğretimden kıdemsiz mezun polis 2.500 lirayı cebe attığı ortamda sen sonu gelmeyen fazla mesailerle bu fiyatı alamazsın. Sigortan en düşükten eksik ödenir yada ödenmez, yaptığın iş basite alınır. Benim bildiğim pek çok elektrikçi güvenlik görevlisi oldu, en azından yaptıkları iş yorucu değil ve temiz bir şekilde çalışıyorlar, aldıkları ücrette daha fazla . Sonra bu patronlar yetişmiş eleman bulamıyoruz diye yakınırlar.
 
ülkemizin temelyanlışlarından biri de teknik personele yeterli önemin verilmeyişi.
Bir elektrik teknisyeni her işi yapabilir ,fakat başka eğitim almış birisi onun işini yapamaz.
 
konuya kendi açımdan yorum yapıcam.
liseden çık sonra üniversite sınavında çok çok yüksek puan al sonra zar zor üniversiteyi bitir (tabiki bitirince bilgi seviyen sıfır). sonra git asgari sayılabilecek bir ücretle çalış. yıllarca tecrübe edinmeye çalış hayatın öğrenci gibi geçsin. işte belli bir işin olmasın sürekli kendini geliştirme zorunda kal. kafa yor bedenini yor.

yok kardeşim sakın aklı olan elektrik / elektronik / elektrik elektronik mühendisliği filan okumasın. ya bu kadar yorulmaya ne gerek vardı ki giderdim 2 yıllık bankacılık okurdum sıcacık mis gibi 1500liramıda alırdım yeterdi bana. bu kadar yılları veripte okumanın yorulmanın ne gereği vardı ?
mühendislik miş adı mühendislik gidipte yeni mühendis olarak iş ararsanız tecrübesiz 12-13 yaşındaki çocuğa yapılan muameleden farklı bir muamele görmessiniz. ki bende olsam aynısını yapardım sen sıfır bilgiyle gidipte mühendisim diyosun adam ne yapsın.
 
Arkadaşlarımın söyledikleri farklı doğruluklardır ülkemizde piyasayı öldürende işçidir canlandıranda işçidir derneklerin belirlediği fiyatın altında çalışan olunca '' Ben 500 liraya adam bulurum '' diyen işverenler var anlayacağınız 500 liraya çalışan elektrikçi ve işçiler olduğu sürece bu düzen böyle gider...
 
Çoğunlukla elektrikçiye az maaş veren işverenler hayatında hiç elektriğe çarpılmamış işverenlerdir.
 
Sayımız çok fazla, patronlar için seçenek çok, zihniyet bozuk, emeğe saygı yok. Her şey teknik elemanın aleyhine. Fakat özellikle İstanbul'da yaşadığım zamanlarda anladım ki acımayacaksın, özel işlerde ağzını doldurup öyle fiyat vereceksin, alttan almayacaksın. Farkınızı ortaya koyduktan sonra gerçekten alıcıysa müşteri üçe beşe bakmıyor. Emin olun kıymetiniz artıyor.
 
Elektrik isi maalesef nankor bir istir. Her sey yolunda hiç kesinti yoksa kimse tutupda tesekkür etmez ama bir dakikalık bir kesinti olsun arkandan herkes saymaya baslar....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,619
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst