Elektrikçiler Kıl mıdır?

ya aslinda disardan kil yada artist gibi gozukebilirler ama kendini meslege adayan arkadaslar surekli kendini gelistirmekle ugrasan kisilerde bunlar gozlenebiliyor cunku ne sosyal bi hayat nede siradan insanlar gibi yasamaktalar cunku hayatimiz surekli mucadele icinde gecmekte buyuzden normal insanlar gibi olamiyoz sabah 8.30 aksam 5.30 isimiz bitmiyo evimizde hatta ruyalarimiza dahi girebiliyo bence buyuzden ole oluyo ....:)
 
arkadaşlar kıllık bazen titizlik bazen, öküz altında buza aramaktır. önce bunu ayıralım sonra konuya girelim. bence bilginin sosuz oldugunu ve nekar çok ögrendimidüşünmek yerine nekadar az biliyorumu tartışmak daha fazla kendimizi geliştirmeye sebep olabilir.
 
elktrik teknisyenleri; kendimizi çok övmüş gibi olacam ,fakat yetenekli elemanlardır.
şöyleki; bir klima ,makina ,tesisat vb. teknisyenine elektriği 1 birim kapasitede öğretebilirken,
elektrik teknisyenine;dört dörtlük olmasada işini yapabileceği şekilde öğretebilirsiniz.
bu öğrenme ve buna bağlı olarak işine hakim olabilme yeteneği,kimine göre kıllık,kimine göre ukalalık.kimin ne dediği önemli değil.
bizim işimizin hakkını veriyorsak,işi layığıyla yapabiliyorsak ,bu da birilerini rahatsız ediyorsabırakın kafasına göre takılsınlar.

1982 yıllarında Edebiyatdersinde bir şiir-tekerleme vardı;
tamamını hatırlayamıyorum.ancak başlangıcı ve bitişi güzeldi
''Tahir Efendi bana KELP demiş
itikadımca iltifat etmiş
...............................
................................
kelp tahir efendidir''

gibi bir şiirdi.
kıl terimini benim içinde kullananlar oluyor
hatta daha yeni ..................... forum sitesinde bir kimya mühendisi ,beyefendi, Elektrik teknisyenleri ne kadarmeraklıimiş.herkez mesleğini yapsın gibi eleştirilerde bulundu .biraz tartıştık.
kimin nedediği beni ilgilendirmez. ben işime bakarım.

kısaknıyorlar değerli meslektaşım piyasada daha fazı nötrü bilmeyen mühendisler var parayla okumuşlar sonra teknisyen şu imiş yok bu imiş sanane kardeşim unutmayın einstein da üniversite okumadıama almanya amerika birçok ülkede üniversitelerde profösörlük yaptı
 
... nickli üyeden alıntı
bugün çırağı eğiteyin dedim protolin döktürdüm başardı ama tokattan kaçamadı sonra usta niye vurdun dedi yarın ben olmadığım zaman elinde gözünde işteolsunki hata yapma diye dedim

Sn telsiz, bana "sen elektrikçileri motorcu çırağımı sandın" demiştiniz yukarıdaki örnek motorcu çırağına bile yapılmaz sanırım.

Kardeş eğer hevesli ve istekli bir kişi varsa karşında önce saygı duyacaksın öle külhanbeyi davranışlarla sen anca kendini soğutursun o kişiden bak gör ileride (tecrübe ile sabittir.)
 
Evet elektrikçiler genelde kıldır. Ama öyle manyetik alanla veya mesleğin tehlikeli olmasıyla alakası yok. Öyle olsa asker polis daha kıl olurdu. Yorumların bazılarında arkadaşlar bence doğruyu bulmuş. Kıl olma sebebi yetişme tarzı ile alakalı diye düşünüyorum. Elektrikçiler ustasının kötü muamelesi yüzünden kıl olur. Kötü muameleden ne kastettiğimi tahmin edersiniz. İş öğretmeme (gizleme), alakasız angarya işler yaptırma bakkala çakkala görderme, devamlı küçük görme alay etme vb.
Ha bu arada ben elektrikçi değilim. Bu ortamları da yaşamadım. Sadece çevremdeki gözlemlerime dayanarak konuşuyorum.

asker ve polisin daha kıl olmadığını nerden biliyorsun.
 
Telsiz kardeş zaten meselenin nerden kaynaklandığını imzanda yazmışsın EINSTEIN ve GAZALİ nin sözleriyle. benim yaşadığım tecrübe şunu derki elektriğin girdiği her yere elktrikçide girer bu gün elektriksiz hiçbir bilim dalı yok sanırım buda özellikle başka mesleklerdeki vatabdaşları elektrikçiye karşı kıl eder ifadeleri de "elektrikçiler niy bu kadar kıl olurlar " şeklinde gelir. Tecrübelerime bir örnek vereyim; arbayla gideriz araba bozulur şoför işin içinden çıkamaz bi bakiyim dersin sorun elektriktendir görür ve halledersin, bakışlar şunu der: "lan olum senin şoförlüğün bile yok ne ukalasın şansına kablodanmış" :)
 
TEKNİK ELEMAN, TEKNİK ÖĞRETMENİN ESERİDİR. TEKNİK VE TEKNOLOJİK EĞİTİ
M,KALKINMANIN TEMELİDİR
herkes elektrık elemanı olamaz.
 
%100 katılıyorum..yanımdaki ustaların hepsi kıl.söz dinlemiyolar.usta şöle yap diyorum nerdeee..kendi bildigini okuyor:)
 
herkez yaptığınız işe olur olmaz yorum yapar çoğu yaptığınız işin önemini bilmez ve tecrübeniz artıkça stresiniz artar bu nedenle kıl görünürsünüz
 
Ben de işini iyi yapan seven bir teknisyenim fakat ben değilde bizim arkadaşlarda var kıllık :)))
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,602
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst