elektriğin rengi

Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
107
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar elektrik akımı veya ark diyelim hangi renktir.Teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
renk yoktur ki var bile desek rengi oluşturan retinadır retina olayını incelemeni tavsiye ederim kırmızı güle siz rengi kırmızı derken bir başkası renk körlüğünden dolayı gri der sizce hangi renk gerçek kırmızımı grimi siz hiç dumansız ateş gördünüzmü elektrik dumansız ateştir ateş bazı yerlerde kırmızı bazı yerlerde mavi bazen sarı görünür asıl orginal rengi ise siyahtır yinede akımın veya elektriğin rengi bilen varsa söylesin lütfen.
 
Dalgaboyuyla alakalı bir durum. Elektrik, kızıl ötesi şeklinde de ışıma yapar normal gözün algılayabildiği dalga boyunda da. Yani renk yoktur diye bişi yoktur :) Dalgaboyu ölçümü sonucu hangi renk olduğu bilimsel olarak söylenebilir. Işık ve dalgaboyu ile ilgili şu wiki daha açıklayıcı olacaktır:

Işık - Vikipedi
 
ya mavi rengi dalga boyu veriyosa ya o mavi rengide retina kırmızıya çeviriyosa ? bende katarakt var kırmızıyıda yeşil görüyom hocam hangi renk doğru anlamadım renk yoktur sadece bize yansıtılanları algılayabildiğmiz kadarı ile renk vardır.
 
demek istediğim mesela yıldırımmın rengi açık mavimsi kontaktör ayrılırken açığa çıkan ark sarımsı,EİH da korozyon olurken farklı bir renk vb. asıl anlatmak istediğim bu
 
demek istediğim mesela yıldırımmın rengi açık mavimsi kontaktör ayrılırken açığa çıkan ark sarımsı,EİH da korozyon olurken farklı bir renk vb. asıl anlatmak istediğim bu

doğru senin anlattığın benim anlattığımın değişik bir versiyonu sen yıldırımın açık mavimsi rengini yıldırımın kilometrelerce yukarıdaki rengi yanındaki rengi ne renk olur yada atmosfer de veya uzaydan bakarsan ne renk olur kontaktör ayrılırken yaptığı ark sarımsı ama bıraktığı renk siyah kara yani herşey bulunduğun ortamın şartlarına göre şekillenir boyut kazanır aslında benim sana ilk diyeceğim açık mavi yada buz mavisi deseydim iş başta sonuçlanırdı ben sadece konuyu derinlemesine irdeledim.
 
birez daha irdeleyelim o zaman
hangi ortamda yeşil hangi ortamda kırmızı veya sarı bunu açıklarmısın lütfen
 
birez daha irdeleyelim o zaman
hangi ortamda yeşil hangi ortamda kırmızı veya sarı bunu açıklarmısın lütfen

üstad senin dediğini bilen biri olsa zaten prof yada müneccim olur iyi para basar bu sorunun ben cennetemi girecem cehennememi sorusundan farkı yok sen renklerin keyfini çıkar ben kulak burun göz uzmanı değilim kuşlar sadece kanatları ile uçamaz aerodinamik ve hava rüzgar boşluk olması lazım ona göre bu ortamlar hazır ve hazır olduğu vakit uçarlar renklerinde sana hangi ortamda oluşacağını bilemeyiz sen yemeği sadece ağzına kadar götürüyosun ondan sonrası midenin işi mide senden uğraş istemiyo içine madde geldiği an ortamı oluşup asit salgılayarak öğütmeye başlıyo
 
arkadaşlar bilimsel cevapları olan böyle sorulara garip cevaplar vermeseniz bilmiyorsanız birşey yazmak zorunda değilsiniz öğrenmekte ayıp değil retinalar mide asitleri felan yapmayın arkadaşalar bizler teknik adamlarız cevaplarınızda teknik olsun lütfen. elektrik iletkendeki elektron akışıdır. rengini çıplak gözle göremeyiz. ancak sebep olduğu olayların rengini sorarsanız ark gibi yıldırım gibi yalnız bunlar tek tek incelenmesi gereken olaylar bir kalemde sarı mavi diye ortaya bir renk atmakda her zaman doğru sonuçlar vermeyebilir. mesela yıldırımda havanın nem oranı etken olur arkta bambaşka bir etken. vs vs... ancak forumdaki elektrikçi arkadaşlardan ricam teknik eleman olduklarının bilinci ile yazmaları malum foruma herkez girdiğinden itibarımızı topluma karşı düşürmeyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,315
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst