Elektriğin insan sağlığına etkisi?

hkns

Üye
Katılım
22 Nis 2007
Mesajlar
96
Puanları
1
herkese kolay gelsin benim öğrenmek istediğim , örneğin binanın ana dağatım panosu onun olduğu bir oda düşünelim bu oda uzun süreli ve devamlı vakit geçirmenin insan sağlığına kısa veya uzun vade de herhangi bi etkisi olurmu ilginize teşekkür ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Alçak gerilimin elektromanyetik alanı uzun mesafeli ve etkili değil. Olmaz diye düşünüyorum kısa ve uzun vadede Tabi bu sadece şahsi... Yani en azından cep telefonu kadar zararlı olma ihtimali bile yok.
 
Çalışma şartları gereği,elektromanyetik alana uzun süre maruz kalındığında sık sık banyo yapmak ve bol miktarda süt ürünleri tüketilmesi gerektiğini , bu şartlarda çalışan abimiz iletmişti.
 
bulunduğun ortamda trafo gibi manyetik alan yayan çok kuvvetli cihazlar yoksa problem yok..
 
akım seviyesi ne kadar büyükse o kadar tehlike vardır diye düsünüyorum, heryerde frekans aynı olacagindan burada akımın şiddeti belirleyicidir, yüksek gerilim hatları kanser yapiyor olabilir cünkü büyük sistemlerdir ve akım şiddeti de cok büyüktür,ama cok yakın durmadiktan sonra büyük bir risk olacaklarini sanmiyorum,arkadaslara tavsiyem nacizane büyük işletmelere ait anapano kısımlarına cok yakın ve uzun süre durmasinlar, 2-3 KA akımın yaratacagı radyasyon pek yabana atilir cinsten degildir, ayrica cep telefonu sayısını 1 e düsürüp anten kısmı dısa bakarken tasimaları ve baz istasyonu ararken ve karsi tarafi ararken pek yakınlarinda tutmamalarını da tavsiye ederim, yine son olarak lcd monitör her zaman tüplü monitörden daha iyidir ona göre, kıyın paraya lcd alın derim:)

ayrıca uzmansel arkadasim, gerilim ile alan siddeti alakasız şeylerdir bu konuda yanildiginizi düsünmekteyim, bilgilerinize sunulur...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst