ELEKTRİKTE HANGİ DURUMLARDA YANGIN ÇIKAR

DGN FRT

Usta Üye
Katılım
21 May 2012
Mesajlar
931
Puanları
156
Yaş
39
Arkadaşlar elektrikte hangi hatalar hangi durumlarda yangın çıkar. Maddeler halinde sıralıyabilr miyiz? Cevaplar için teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Aklıma gelenleri şu şekilde sıralayayım
1) Kısadevre olduğunda
2) Kablo, kontaktör, cihaz vs aşırı ısındığında
3) Bara gibi iletken olan ve birbirine çok yakın olan yerlerde ark oluşmasıyla.
4) Pano içersinde yeterince havalandırma yapılmadığında.
 
elektrik yangınlarının en büyük sebeblerinden bir tanesi gevşek bırakılmış kablo bağlantıları ince kesitte kablo kullanımı aydınlatmadaki yanlış montaj hataları karolesi kullanmama yanlış sigorta amper değerleri tesisata aşırı yüklenme topraklamanın yetersizliğiveye hiç olmayışı ahşap yapılarda tavan aralarında çelik spral kullanmadan kabloların gelişi güzel çekilmesi tavan aralarında gelişi güzel uyduruk eklemeler yapılması vb bir çok neden sayılabilir. slm
 
eyvallah arkadaşlar saolun
 
Kablo ve benzeri iletkenlerde Akım Taşıma kapasitesi üzerinde akım taşınmak istenmesinde
 
Sn. DGN FRT;Bir de yalnız bina tesisatlarında sigorta da kullanılmaz bildiğimiz gibi.Gerek küçük,gerekse büyük yapıdaki tüm elektronik devre kartlarında,tüm elektronik cihazların devre kartlarında küçük cam sigortalar kullanılır.Bu sigortaların tek görevi devre elemanlarından bir veya birkaçı bozulduğunda devre kartını devre dışında bırakmak da değildir.Devrenin bozulup hasar gören devre elemanlarıyla çalışması durumunda,olası bir yangın riskinin çıkmasına meydan vermemek içindir.Bunun için çoğu zaman doğrultma yapılıyorsa (Ki çoğu devre kartında ac.den dc. ye voltaj trafo ile,smps ile düşürülür veya direk olarak ac den doğrultulup yani düşürülmeden kullanılır.) hem doğrultmadan önceki ac. girişi hattı tarafında,hem de doğrultmadan sonraki dc. çıkış hattı tarafında,bu küçük cam tüp yapısındaki elektronik devre sigortaları yangın tehlikesi için,emniyet tedbirlerini tam almak adına kullanılır.Hayırlı cumalar.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst