ELEKTRİKLİ SEMAVER

Haldun1

Katılımcı Üye
Katılım
2 Nis 2013
Mesajlar
544
Puanları
56
Konum
Ankara
Arkadaşlar Elk semaverin hem reziztansı kopmuş hem de taşı kırılmış . Taşını birebir bulur alırım da reziztansın kaç Watt olduğunu nasıl tespit edebilirim. Ya da standart bir watt ı varmıdır?

Teşekkürler
 
Resmini de ekleyeyim
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1418211374.567775.jpg
 
Üzerinde,herhangibir etiket yokmu ? Bu tip aletlerde,standart bir güç olmaz.Semaveriniz,5-6 litreden büyük değil ise,1000-1200 w civarında olması gerekir.
 
Hayır herhangi bir etiket yok üzerinde
 
Piyasada yeni satılan benzerlerinin etiket değerine bakabilir veya kafadan ufo reziztansı alırsınız 2-3000w eşdeğer olacak sanırım ama neticede termostat var ısıya gelince atacak diye düşünüyorum saygılar.
 
Gösterdiğiniz ısıtıcıyı el arabalarında 3 TL satıyorlar. Alıp monte yaparsanız sorun çözülür. Gövde de inşallah topraklama vardır. Bu rezistansı köylerde çalışırken çok kullandım.
Hatta sadece rezistans telini de satılıyorlar. 1 TL olması lazım. Taş dağılmamışsa kullanılabilinir. O rezistans telini çok değiştirirsiniz. Dayanma gücü belirli vakte kadardır.
 
Teşekkür ederim arkadaşlar . Bu arada üzerinde termostat mevcut değil sayın @ by lent
 
Teşekkür ederim arkadaşlar . Bu arada üzerinde termostat mevcut değil sayın @ by lent
Bu işlere yabancı değilsisniz bi tane araya sıkıştırverin :) Doğan Hocamın belirttiği hususu da es geçmeyin.
 
:) termostat aklıma geldi aslında ama Hanımın rahmetli annesinden hatıra bir semaver olduğundan dolayı cesaret edemiyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,619
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst