ELEKTRİKÇİ DÜKKANı OLAN DOSTLAR Bİ BAKABİLİRMİSİNİZ

askkaptani

Üye
Katılım
13 Eyl 2006
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
değerli arkadaşlar ben elektrikçilik ustalık belgemi yeni aldım, ve memleketimde ufak bi dükkan açmayı planlıyorum fakat kafama takılan bir kaç adet soru var lütfen beni aydınlatabilirmisiniz acaba

diyelim ki bi dairenin yada 3 4 daireli bir apartmanın elektrik tesisatını Adan Z ye sayacına varıncaya kadar döşedik bunun plan proje talep işlemleri nasıl oluyor. projeyi biz mi çiziyoruz yada çizdiriyormuyuz, ve fiyatlandırma nasıl yapılıyor hani kullanılan malzeme fiyatı toplanıp üzerine birde işçilik mi konuyor ve bunun gibi bikaç sorular var kafamda siz değerli ustalarımdan biraz yardım ve destek istiyorum.

vereceğiniz cevaplar için çok teşekkürler..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
öncelikle hayırlı olsun diyelim. sanatkarlar odası vergi dairesi işyeri açma ruhsatı gibi prosedürleri hallettikten sonra tedaşa kaydını yaptır. diyelimki bir daire sıfır tesisat işi aldın öncelikle malzeme listesini komple çıkar fiyatlandır üzerine işçilikekle eğer projesi yoksa proje ücretinide koy. projeyi mühendise çizdir. ben bi dönem dükkan işlettiğimde malzemenin yarısı kadar işçilik koyuyordum. abone ücretinin ve muayene ücretinin müşteriye ait olduğunu yazılı olarak belirt.işi projeye uygun şekilde yaptıktan sonra tedaş muayene teknisyenini binaya götürerek iş başlama iş bitirme belgelerini imzalattır.son olarak muayene dosyasını müşteriye ver. tedaşa gidip abonelik ücretini yatırabilir. iş bitmiştir kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst