Elektırk kapalıyken nötür hattını kestıgımde nötrde 210v elektrık olması

sagoman

Üye
Katılım
6 Şub 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
37
Aşagidan binanın gırısınden sıgortayı indirdigimde sayacda elektırık gıdıyor yanı faz gıdıyor evde kontrol kalemı ıle kontrol ettıgımde prızde elektırık yok.
Şöyle bir durumla karşılaştim benım evdekı sıgorta panelınden sayaca gıden nötr hattını kestıgımde aniden elektırık cıktı nötr hattından avometre ıle ölçüyorum +210v elektırıkı var eve baglıyorum tekrar sıfırlanıyor. kıvılcım vs cıkınca korktum bende.
 
Bunun açıklamasını sana şöyle izah edeyim. Senin eve gelen kolon hattından başka bir yere nötrden eklenmiştir, sen eve gelen nötrü kesince faz dönüşümü meydana gelıyordur. Panodan bütün sigortaları kes hiçbir sayaca ve evlere enerji gitmesin birde böyle dene. Şayet nötrde elektrik yoksa sigortaları tek tek kaldırıp her kaldırdığın sigortada nötre bakman lazım. Hangi sigortayı kaldırdığında nötrde elektrik varsa o dairenin nötrü senin daireyle ortak kullanıyordur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
evet dediginiz gibi sonradan kontrol ettim benim sayacdan başka sayaca baglı bır kablo var sanırım nötr ordan geri dönüyor.
yani faz kapalıyken nötr kestigimde kıvılcım çıkınca korktum açıkcası
peki ozmn nötr bagladıgımda tekrar 0 lanıyor elektırık o nasıl oluyor anlamıs degılım
 
Anlaşılmayacak bir durum yok nötrü bağlayınca devre tamamlanmış oluyor. O bağlı olan kabloyu ayırmanız gerekir. İleri zamanlarda farkında olmadan mal ve can güvenliğini tehlıkeye atacaktır. Tedbir almak ödemekten çok daha ucuzdur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst