dc gerilim daha tehlikelıdır.bu doğru.sebebi hiç bir zaman 0 noktasını görmediğinden kurtulma şansımızın az olmasıdır.ancak AC gerilimde düşük frekans daha tehlikelıdır.zira 50 hz lik freakansta 100 kez 0 noktası görülürken, 60 hz lik freakanslı sistemde 120 kez 0 noktası görülür.bu AC gerilim sinüsodalitesindendir.yani yanlış yazmışsın.yüksek frekans tehlikeli değil daha az risklidir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hocam insanın dayanabileceği akım 42 volttur.sadece hatırlatma
 
ArkadaŞlar Bende Bİ Elektrİk Çarpmasina Şahİt Oldum Gazİantepİn Nİzİp İlÇesİnde YaĞmur YaĞiyordu Bİ Baktim ŞİmŞek Çarpti Ve Ordan GeÇen 10-11 YaŞlarindakİ Bİr ÇocuĞun Üzerİne Elektrİk Telİ DÜŞtÜve ÇocuĞun Kafasi ŞİŞtİ Ve Bunu GÖren Annesİ ÇocuĞunu Kurtarmaya Gİttİ Ve Onunda Kafasi ŞİŞtİ Sonradan İkİsİnİnde Kafasi Patladi İkİsİde ÖldÜ O GÜnden Bellİ Dİeklerİn Altindan GeÇmem! :(
 
elmu27 elektrikle şaka olmaz ;)
 
arkadaşlar bende bir şey eklim gerilim tutar akım çarpar gerilimden belki kurtulkabilirsiniz ama üzerinizden akım geçerse pert olursunuz elektriğin şakası olmaz ve de kontrol kalemi kullanmayı tarihe gömün artık bu tüm elektrikciyim diyenler için ölçü aleti en iiyi kontrol şeklidir.
 
değerli bilgiler için teşekkürler,

önemli bir konu,

hepimiz dikkatli olmalıyız cok
 
Elektrik çarpılmalarında kaçak akımın atmadığı durumlarda (yani faz - nötr) ve (faz-Faz) arası ne gibi önlemler alınabilir? Hat izleme monitörü LMI işe yarar mı?
 
Bir keresinde adaptörü söküp 220v girişine elledim yanlışlıkla elimde büyük bir yanma ve acı hissi oluştu :D
 
yaaw biride demiyo ki araba aküsü 150 amper (1A = 1000mA). Elektro şok cihazlarındaki gerilim ise 100.000 V tur fakat amper degeri sıfıra yakındır. Adam öldürmesi için bu ikisinin sahip olduğu Wat önemli yani yaptığı iş saygılar ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst