El ve parmaklarını kullanma yeteneği olmayan özürlüler için sesle kumanda edilebilen.

Okanergur

Üye
Katılım
23 Eyl 2013
Mesajlar
121
Puanları
1
Üniversitede mekatronik bölümünü okumaktayım. odev olarak bu konuyu verdıler

El ve parmaklarını kullanma yeteneği olmayan özürlüler için sesle kumanda edilebilen(İleri-geri-sağa-sola-dur-kalk vb.) bir özürlü aracı tasarlamak istiyoruz. Mevcut sistemleri de inceleyerek, ev içinde hareket edecek böyle bir aracın mekanik sistemi ve kontrol sisteminin çalışma prensibini ve kullanılması gerekli donanımları açıklayınız

Yardımcı olursanız sevinirim dostlarım. :)
 
Selamun Aleyküm
Sayın Okanergur konunun uzmanları gerekli yardıma uygun olmakla acizane fikir vermek istedim.
GevzeKomutanlar diye program vardı bir ara. Bu sitede de olabilir arayabilirsin. Ses tanımlaması yapılmasının ardından programa kaydedilen kelimeleri, tanımlanmış ses okuduğunda verilmiş olan komutu yapmaktaydı program.
Bu tip projeler ödev dışında değerlendirilebilirse, derin biçimde incelendiğinde kontrolün kullanıcıya en uygun parametrelerle seçilip yapılması beklenir. Sadece ortopedik değil aynı zamanda psikolojik olarak da sorun incelenip parametreler belirlenebilir. Ayak kol bel yanında baş, organ parametreleri psikolojik davranış ve insana uyum açısından incelenebilir. Diğer taraftan acil durumlar için cilt gerginliği, kalp atış hızı da kontrol edilip kontrolden çıkan bir halin olup olmadığı yorumlanarak tedbir alınabilir. Projede bunlar uygulanmasa da en azından çalışma alanı ve inceleme olarak belirtilebilir.
Başarılar dileriz.
 
Android ile yapsana :D "Google Voice Recognition" desem ödevin biter bile. :D
 
duzgun bır sekılde dokuman ve anlatıma ıhtıyacım var abılerım :)
 
Sayın Okanergur bahsettiğimiz başlıkların araştırılması gerekmekte. Yalnız ödevin konusunda herkesin uzman ve ya konuya vakıf olmadığı düşünülürse; konu içeriğe, teçhizatı buralardan ele alınmalı, tanıtılmalı, yapılmış bir şey olmasa da resimlerle de zenginleştirilmelidir.
GVZ Komut Anlar v1.0 Türkçe Full » (TeknoMobil) Tam Sürüm Yazılımlar, Full Program İndir, Full Yazılımlar bu link dışında ismi ile aranabilir.
Dikte (Bilgisayarı Ses İle Kontrol Etme) Full » (TeknoMobil) Tam Sürüm Yazılımlar, Full Program İndir, Full Yazılımlar
Ses Tanıma Kontrol Devresi Kartı Speech Circuit Sound detector 16F877 FINAL - YouTube bu videonun müellifi daha önceden bu forumdan tanıtım yapmış olabilir. Direk bir uygulama olarak pratik ve ya teknik desteği olabilir.
Bahsettiğimiz gibi mekanik vb yönlerinden ele alınması ve takipçilerinin dahil olması için mekanik içeriğe girilmelidir.
Başarılar dileriz..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst