El Sallayan Adam Projesi

Bırakın motor dönsün sadece bir dişli kutusu (veya kayış kasnak) ve basit bir silecek mekanizması gerek.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kimse üstüne alınması bu mekanik sistem iyi hoş tabi ki de çocuğun projesi için çok çok daha zor değil mi?
 
Kimse üstüne alınması bu mekanik sistem iyi hoş tabi ki de çocuğun projesi için çok çok daha zor değil mi?
sen okul ödevlerinin hepsini öğrenciler mi yapıyor sanıyorsun? üniversite öğrencilerinin inter aktif heykellerinden, ilk okul çocukların rüzgar güllerine kadar kaç tane öğrenci sayemde geçer puan aldı.
 
sen okul ödevlerinin hepsini öğrenciler mi yapıyor sanıyorsun? üniversite öğrencilerinin inter aktif heykellerinden, ilk okul çocukların rüzgar güllerine kadar kaç tane öğrenci sayemde geçer puan aldı.
Yok ustam ben genel olarak babası yapsa da böyle mekanik bir sistemle uğraşmak daha meşakkatli veya daha pahalı diye dedim. Diğer tarafta yazılım var ama 5-6 satır forumdan da herkes yazıp atabilir bile.
Dediklerin çok doğru, ben valla bu güne kadar her projemi kendim yaptım. En fazla eskiden matkabım yoktu marangoza delik açtırmaya gitmişliğim var. Eğitim sistemi aklınca her yönde yetiştiriyoruz bak çocuğu diyor ama sadece göstermelik. Sen bir şey öğretme sonra hadi proje yap. Ben küçüklüğümden beri ilgiliyim. Benden istediğini istesin ama beni de onlar eğitmedi. Bildiğim kadarını da kendim öğrendim. @paskomya ustam bazen geçmiş diye anılarını anlatır, benim yaşım belli ama yine de eskiye bakıyorum 5-6. sınıfta yaptığım şeylere falan. Bir de o zamanlar internetten araştırdığım projeleri word dosyası halinde saklamak gibi bir huyum vardı vay be diyorum. Şimdi evet daha zor şeyler yapmayı deniyorum, bazen de başarıyorum ama vakit yok. Şu anda bildiklerimin %60 ını belki o yaşta biliyordum. İster istemez kendimden utanıyorum 6 yıl geçmiş ne kadar az şey katabilmişim kendime diye. Şimdi elektrik-elektronik okuyorum diyorum müfredat diye diye oyaladınız beni şimdi 3 yıl sonra hiçbir şey bilmeyen adam da benim bildiklerimi öğrenecek diye sini oluyorum. Yanlış anlaşılmasın bu dediğim bilgiyi başkasının öğrenmesine sitem etmiyorum. Bildiğim şeylere kat çıkmak yerine kafamın her köşesine okulda başka bir şey sokulmaya çalışıldı boşa geçen zamanıma sinir oluyorum. 1-0 öne geçebilmişken üni. bitince 2-2 hadi hayata başlayın diyecek olmaları çok sinir bozucu. Okuldaki 100 kişinin en az 90 ı diyeyim bölümle ilgili hiçbir bilgisi yok. Okula gelince yine çok değişen bir şey yok her şey nottan ibaret. Umarım ilgim ve bildiklerim gelecekte bir işe yarar. Dün bölümü seçen, yarın transistörün adını duyacak insanlarla aynı kaderi paylaşmak istemiyorum. Bu arada bu işlere yönelmemde annemin babamın mesleklerinin bir alakası yoktur. Sadece küçükken babamın bozulan bir arabamın hoparlörünü sökmesi ve TV kumandasından aldığı pile bağlamasıyla çıkan ses 5-6 yaşımda çok dikkatimi çekmişti. Çok oyuncağı olan bir çocuk da değildim pek bozan birisi de değildim. Ama bozulsa da hoparlörü söksem diye hep düşünürdüm. Eski hoparlöre ne oluyor da yenisinin peşindesin diye soranlara da şöyle söyleyeyim: Hoparlöre bağlı kablonun lehimi kopunca ki küçükken benim için onun adı kaynaktı :D hoparlör ile vedalaşmış oluyordum. 4. sınıfta yapılan ampul devresini de 7 yaşımda yine babamın bir gün eve getirip kabloyu bantla tuttutarak yakmayı göstermesi ve iki pil bağlayınca daha parlak olduğunu görmemle beraber. Küçük yaşta bir ilgim oluştu. Babam bunları mühendislik okuyayım diye yapmadı ama böyle gelişti. Bu yazı bir başarı hikayesi değil tabi ki kesinlikle öyle bir iddiam da yok. Amacı olan insanlara gelecekte gönülden başarılar dilerim. Bu yazıyı benden daha küçük bir arkadaşım okursa da kendini mutlaka bir alanda geliştirmesini ve bir hedefi olmasını tavsiye ederim. Hedefi üni değil bölüm meslek olursa faydası ona olacaktır. Bunun sonrasında tabii ki iyi bir üniversite neden olmasın. Yazımı sonuna kadar okuyan, vakit ayıran herkese de teşekkür ederim.


NOT: Bu yazımı okuyan yaşıtlarım varsa ki yoktur muhtemelen, sınav kağıdınızı atmayın salaklığınız kanıtlanmış oluyor. Konuyu anlamak için tabi ki soru sorulur o ayrı.
 
ah be @Evdeki Tamirci, yaş olayı değil yetenek olayı, herkesin usta olduğu bir konu (beyin yapısı) vardır. meslek liselerini öldürdüler, üniversiteler p.ç ettiler, sonuç diplomalı hiç bir şey bilmeyen yarım yetişmiş işsiz ordusu. yıllar önce bir fransız şirketinde çalışmıştım, bir stajer kız vardı. nathalie mühendisti kız buradan gidince nerede çalışacaksın diye sorduğumda babası iş ayarlamış, balık pazarında balık satacakmış :) diğer taraftan fabrice vardı teknik okul mezunu, şirket onu diğer firmalarda çalışmak üzere eğitiyormuş. hayat avrupa da da kazık ama meslek ve teknik lise mezunlarının işi her zaman hazır.
 
Herkese yardımları için çok teşekkür ederim. bir yere kadar geldim. ancak bende oyuncak motoru var ve epey hızlı çalışıyor el sallamadan çok suya koysam yüzecek. bu motorun yavaş dönmesi için ne yapabilirim. yada nasıl bir motor almam lazım

1618516531403.png
 
peki bu motoru direkt 2 tane kalem pile bağladığımda yavaş mı çalışacak yoksa hızını ayarlamak için başka bişey lazım mı?
 
2 pille yavaş çalışır, bir pille de daha yavaş çalışır güzel insan ama tork= güç dediğimiz bir olay var, çok basit fizik kuralları var ve burada size cevap veren elektrik mühendisleri var elektronik mühendisleri var, bir de benim gibi tamirciler var. size kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst