El feneri için led ve devre seçimi

stramjk

Üye
Katılım
7 Tem 2014
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar iyi günler bir süredir ledlerle ilgili araştırma yapıyorum ve hergün yeni şeyler öğreniyorum. Elektrik konusunda çok bilgili olmadığım için yardımcı olabileceğinizi düşündüm ve şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Sorum şudur:
3 adet LR1 pil ile çalışıcak bir el feneri tasarımı yapıyorum ve bu el fenerinde 1W veya 3W hight power led kullanmayı düşünüyorum. Araştırmalarım sonucunda öğrendimki ledler kullanılırken akım sınırlayıcı devre de kullanmak gerekiyormuş. Devrelerin 350mA 700 mA gibi özellikleri var ama ben bu tabirleri pek anlayamıyorum. Örneğin 1W hight power bir led kullanırsam ve 700mA devre kullanırsam led kaçç saat süreyle yanmaya devam eder ? Ayrıca led 700 mA de 180 lumen veriyormuş, yanmaya devam eder demekle istediğim bu lumen değerini ne kadar süreyle verebilir . Umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir , herkese teşekkürler.
 
arkadaşlar yardımcı olabilecek yok mu acaba?
 
Bunu her ledin datasheetinde bulabilirsin. Ledlerin çalışma ömürleri ve lümen değerlerini etkileyen bir kaç etken vardır.

Bunların başında ısı sorunu ledi soğutmaz isen bu ısı ledin ömrünü oldukça kısaltır.

Keza akım kontrolünüde bu yüzden yapıyoruz. Akımı kontrol etmezseniz ledleriniz asırı ısınacak ve ömrünü kısa sürede tamamlayacaktır.

Akım sınırlama devresi için önerim lm317 kullanmanızdır. ilk ayarları yaptıktan sonra uzun süre stabil kullanabilirsiniz.
 
Isıtma sorununu lede ufak bir alüminyum plaka monte ederek çözmeyi planlıyorum. Ayrıca numune olarak almş olduğum birkaç el fenerinden çıkan devrelerde şu şekilde 20140630_110341.jpg.Acaba bu devrenin kaç mA akım için sınırlandırma yaptığını hesaplamam mümkün mü ?
 
Hesap basit 1 ad Pwr Led 350mA çin satış sitelerine göz atarsan led ve led driver tenik verilerini incelersin istersen sipariş ver,rsin
 
Arkadaşlar cevaplarınızın için teşekkür ederim. Ek olarak bir sorum daha olucak bu ledleri kullanırken kesinlikle lens kullanmalı mıyız ?
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst