Ekts kumanda devresi çizimi

Katılım
1 Ocak 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
21
bir stop iki startla 2 adet 3 fazlı asenkron motora kumanda edilecektir.1 starta basıldığında 1.motor hemen çalışacak 10 sn sonra 2.motor çalışacak.1motor duracak.10.sn sonra 2.motor çalışacak 1.motor duracak.sistem stop butonuna basıncaya kadar devam edecek.2satarta basıldığında 1.sistem duracak 2.motor 10 sn çalışıp 10sn.sonra duracak stop butonuna basıncaya kadar bu işlem devam edecek.
Söyle bi devre yapmam lazım yapamıyorum yardımcı olucak varmı ya kafayı yicem abilerim ?
 
Merhabalar,

Bende bu aralar kumanda çalıştığım için yardım etmek istedim ve çizdim.

Kolay gelsin,
 

Ekli dosyalar

  • ÖRNEK PROJE.png
    ÖRNEK PROJE.png
    28.5 KB · Görüntüleme: 119
Merhaba final ödevim için ekts üzerinden yapmam gereken iki tane sistem istendi. Ektsyi ilk defa duydum ve boş bir şekilde ödeve bakıyorum. Lütfen yardımcı olun.

Bir tezgâhta 2 adet 3 fazlı yıldız bağlı asenkron motorlar bulunmaktadır. “Start” butonuna basıldığında Birinci motor hemen çalışacak, Birinci motor çalıştıktan 30 saniye sonra İkinci motor da çalışacaktır. İki motor birlikte 20 saniye çalıştıktan sonra Birinci motor duracak, İkinci motor “Stop” butonuna basıncaya kadar çalışmasına devam edecektir. İki motordan herhangi birisinin aşırı akım rölesi attığında iki motor da duracaktır. Motorların dönüş yönleri birbirine zıt yönde olacak şekilde bağlantılar yapılmalıdır.

Bir makinede 3 adet tek fazlı asenkron motor çalıştırılacaktır. Start butonuna basıldığında Birinci motor 15 saniye süre ile çalışacak, 15 saniye sonunda Birinci motor duracak, İkinci ve Üçüncü motorlar devreye girecektir. Her iki motor 20 saniye birlikte çalıştıktan sonra İkinci motor duracak, Birinci motor tekrar devreye girecektir. Birinci ve Üçünü motor birlikte 30 saniye çalıştıktan sonra sistem tümüyle duracaktır. Bir “Stop butonuna basıldığında ise sistem herhangi bir anda durdurabilmelidir. Üçüncü motorun dönüş yönü değer iki motorun tersi yönde dönemlidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst