Ekts karıştırma makinesi(yardım)

Emreturan

Üye
Katılım
4 Kas 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba arkadaşlar saatlerdir uğraşıp yapamadığım bu devreyi size sormak istiyorum.

A ve b musluklari ile kazan dolmaya başlıyor sıvı seviyesi üst sınır anahtarına ulaştığında a ve b muslukları kapanıyor.Musluklar kapanınca karıştırma butonu devreye giriyor. 15 saniye sonra karışım sıvısı tahliye musluğundan tahliye ediliyor.Sıvı karışım seviyesi alt sınır anahtarina ulaştığı zaman tahliye musluğu kapanıyor tekrar A ve b dolum muslukları açılıyor. Bu islem periyodik olarak devam ediyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Emreturan Merhabalar;
Devre alttadır bende Ekts olmadığı ve bu Amerikan normunu sevmedeğim için normal alışık olduğum şekli ile çizdim siz uyarlarsınız.
Devrede C1 yardımcı röle olarak görev yapıyor stop start için dikkat edilecek husus alt limit sensörü kazan boşken açık sıvı seviyesi bu seviyenin üstüne çıktığında kapanır ,tahliye vanası sıvıyı boşaltıp alt limitin altına düştüğünde sensör açık duruma gelir ve tahliye işlemi durur ve tekrar ave b muslukları doluma başlar.

IMG_4708.JPG
 
Cok teşekkür ederim mmtkaya1 sabah ilk işim devreyi ektsde çizmek
 
basıt cızım alt sevıye ıle ,ust sevyeyı cektırmek ıcın muhurlemelı start stop kullandım ben arkaslarınkındende ıstedını sec ısını gor
 

Ekli dosyalar

  • 20181105_192441.jpg
    20181105_192441.jpg
    132.5 KB · Görüntüleme: 34

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst