Katılım
26 Haz 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba final ödevim için ekts üzerinden yapmam gereken iki tane sistem istendi. Ektsyi ilk defa duydum ve boş bir şekilde ödeve bakıyorum. Lütfen yardımcı olun.

Bir tezgâhta 2 adet 3 fazlı yıldız bağlı asenkron motorlar bulunmaktadır. “Start” butonuna basıldığında Birinci motor hemen çalışacak, Birinci motor çalıştıktan 30 saniye sonra İkinci motor da çalışacaktır. İki motor birlikte 20 saniye çalıştıktan sonra Birinci motor duracak, İkinci motor “Stop” butonuna basıncaya kadar çalışmasına devam edecektir. İki motordan herhangi birisinin aşırı akım rölesi attığında iki motor da duracaktır. Motorların dönüş yönleri birbirine zıt yönde olacak şekilde bağlantılar yapılmalıdır.

Bir makinede 3 adet tek fazlı asenkron motor çalıştırılacaktır. Start butonuna basıldığında Birinci motor 15 saniye süre ile çalışacak, 15 saniye sonunda Birinci motor duracak, İkinci ve Üçüncü motorlar devreye girecektir. Her iki motor 20 saniye birlikte çalıştıktan sonra İkinci motor duracak, Birinci motor tekrar devreye girecektir. Birinci ve Üçünü motor birlikte 30 saniye çalıştıktan sonra sistem tümüyle duracaktır. Bir “Stop butonuna basıldığında ise sistem herhangi bir anda durdurabilmelidir. Üçüncü motorun dönüş yönü değer iki motorun tersi yönde dönemlidir.
 
kumando dersim den pazartesine kadar ödevim var ödevim şu şekildedir

2 adet 3 fazlı, 1 adet tek fazlı motoru aĢağıdaki gibi çalıĢması istenmektedir. Starta basıldıktan 3 saniye sonra 1 fazlı motor devreye girecek. 1 fazlı motorun devreye girmesinden 5 saniye sonra 3 fazlı her iki motor da devreye girecektir. Her iki 3 fazlı motor devreye girdikten 5 saniye sonra 1 fazlı motor ve 3 fazlı motorlardan biri duracak. Diğer 3 fazlı motor da 10 saniye sonra duracak. Gerekli güç ve komanda devre Ģemasını çiziniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst