Ekst de hazırladığım kumanda örnekleri

Katılım
1 Ocak 2009
Mesajlar
373
Puanları
6
umarım işinize yarar

teşekkür mesajı yerine beğen butonunu kullanınız.
 

Ekli dosyalar

  • ekts hazırlanmış kumanda örnelkeri.rar
    27 KB · Görüntüleme: 375
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sn: muratyüğünt öncelikle paylaşmış olduğunuz örnek uygulamalar için teşekkür ederim. yanlız forumu takip eden arkadaşların bu uygulamalara bakarak yanılgıya düşmemeleri için, göndermiş olduğunuz çizimlerde bir takım yanlışları dile getirmek istiyorum.

Kumanda devreleri ve güç devrelerine seri bağlı lambalar göstermişsiniz, pratikte sinyal lambaları neon tiptir, bu tür seri bağlatı yapılırsa kumanda devresi enerjilenmeyecektir, gayeniz çalışıyor bilgisini göstermek için sinyalizasyon yapacaksanız, sinyal lambasını ya kontaktöre paralel yada, kontaktorun normalde açık kontağını kullanarak yapabilirsiniz. Güç devresinde ise çizmiş olduğunuz sinyalizasyonun pratikte geçerliliği yoktur. motora hiç zaman lamba üzerinden yol verilmez.

Diğer bir yanlış, yıldız / üçgen çiziminize bakılarak uygulama yapılmak istenirse,genelde zaman rölelerinin kontakları enversör tiptir, ama siz çizimde birbirinden bağımsız iki kontak olarak göstermişsiniz,ekt se enversör kontağın olmadığını biliyorum fakat yinede y/ü çizimlerinin yeni başlıyan kişilerin ellerine bir zr geçtiği zaman şaşırıp kalmamaları için yıldız üçgen çizimlerinin ekts de çizilmesine karşıyım.

Sizlere Sayın;Mesut Pürmüslünün çizmiş olduğu örnek bir şemayı göndermek istiyorum,burda gerekli ayrıntılar belirtilmiş durumda.Devrede güvenlik amaçlı 24

Özür dilerim eski yolladım mesajı,devrede güvenlik adına 24V kontaktörler kullanılmıştır.
 
öncelikle bu bölümde belirttiğiniz hatalar için teşekkürler zaten ekste belirttiğiniz gibi kütüphane malzemelerini yetersiz olduğu için çizimde ister istemez tek tük hatalar oluşuyor birde seri bağlı neon lambalar zaten pratikte ve teoride deiğiniz gibi seri olarak kullanılmaz benim amacımda zaten bir similasyon yapmak lambalar devreye zaten seri değilde paralel bağlanır. ben programda güç devresinde nötr hattı kullanmadığım için lambalar seri bağladım o uygulamama ve teoride zaten yanlıştır benim amacım bağlantıların nasıl yapıldığı ile ilgili idi ikincisi ise zaten zamanlar röleleri enversör tip olduğu için programda bu devre elemanını bulamadım bu nedenle iki ayrı kontak olarak belirtmek zorunda kaldım gönderdiğiniz projeyi incelecem zaten. forumdaki konuları ciddiye alıp hataları belirttiğiniz için teşekkürler
---
yerine + pop veriniz

teşekkür mesajı
 

Ekli dosyalar

  • EKTS.rar
    568.3 KB · Görüntüleme: 532
Moderatör tarafında düzenlendi:
çizmiş oldugunuz devrelerde bazı eksikler ve yanlışlar var siz anladıgım kadarı ile sadece popularitenizi arttırmak amacı ile bunları yayınlamışşınız zaten 5 tane devre var 2 tanesi yanlış bunları kontrol etmeden koyuyosunuz heralde böyle arkadaşlarımıza kimse +pop mudur neyse kımse vermesin lütfen yanlış olan iki sorunun cevabı aşagıdadır karşılaştır.ilki 2 adet üç fazlı asenkron motorun zaman ayarlı çalıştırılıp durdurulması 2.side üç fazlı asenkron motorun iki kumanda merkezli sürekli çalışması olarak adlandırdıgınız çizimlerin dogrularıdır
 
Dosyalar için teşekkürler.Bir sorum olacak EKTS kütüphanesinde termik ,sigorta vb. semboller yok.Nerden bulabiliriz yada nasıl ekleriz.?
 
cade simu kullan dostum aradıgın hersey var dikey normda tabi amerikan norm degil
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst