Eksi 18 oda

Gürkanizmir

Katılımcı Üye
Katılım
14 Kas 2017
Mesajlar
1,119
Puanları
56
Yaş
34
Konum
İzmir
Genleşme valfi neden buz tutar
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190826_104241.jpg
    IMG_20190826_104241.jpg
    286.7 KB · Görüntüleme: 42
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Cevap için teşekkürler. Aradığım cevap değil abi. Buzlanmanin nedrn olduğunu biliyorum. Teknik olarak neden oluyor. Genleşme valfi çok mu kısık. Dönüş hattinda mi sorun var. Gaz mi az. Kaldiki burası soğuk oda. Kapi haftafa belki 2 kere 3 kere açılıyor. Sicak hava girişi az yani.
 
Likit ile emiş hattı arasında basınç farkının olduğu hatlarda sıkça görülür. Genleşme vanasının normalde kasa içinde olduğu montajlarda, defrost sıcaklığı ile birlikte erimesi gerekir. Eğer superheat iyi noktada ise (6-12°K arası) sorun edecek bir durum yok. Keşke montaj yapan kasa içinde yapsaymış bu işi. Eğer superheat 12°K'den fazla ise;
-Kızgınlık ayarını her 15 dakikada kontrollü şekilde bir tur aç (Bazı genleşme vanası kutularında orifis numarasına göre tur sayısı karşılığı superheat etkisi yazar - Örn: Danfoss TE-5 2 Tur açıldığında 2.5°K gibi- Bu kısımı örnek verdim. Hatırlamıyorum)
-Kızgınlık ayarı sonuna kadar açılmış ve hala super heat yuksek ise Orifis numarasını kontrol et. Eğer orifis seçmeyi bilmiyorsanız, bu mesajı cevaplayın seçer yazarız.
-Düşük superheat ayarlanmış valf gövdelerinde pek bu görüntü olmaz. Bunun benzeri görüntü emiş hatlarında ve kompresör gövdelerinde görünür.
 
Süper heati basit bir örnekle nasıl açıklayabiliriz. Mesela atıyorum klimanin ağzından çıkan isi ile dönüş hattında ki sıcaklığın farki diyebilirmiyiz.
Burdaki k kelvin doğru mu
 
Süper heati basit bir örnekle nasıl açıklayabiliriz. Mesela atıyorum klimanin ağzından çıkan isi ile dönüş hattında ki sıcaklığın farki diyebilirmiyiz.
Burdaki k kelvin doğru mu
Superheat ile üfleme arasında bir bağlantı kurulamaz. Etkisi olur ama ölçülemez.
Super heat (aşırı kızdırma) şöyle açıklanabilir.
Evaporatörden çıkan buhar fazında ki soğutucu akışkan sıcaklığının, kaynama noktasına olan sıcaklık farkıdır.
Yani 9.0 bar emiş basıncına sahip R410A ile çalışan bir sistemin evaporatör çıkışında ki dönüş hattı sıcaklığı 15C ise superheat :
9.0 Bar bassınç altında R410A kaynama sıcaklığı: (Yaklaşık) 7.0 C'dir Bakınız: Manometreniz veya Herhangi bir mobil uygulama. (Danfoss Slider)
Emiş sıcaklığını (evaporatör çıkışı) 15C

15-7= Superheat 8.0K olur.
 
Buna benzer montajlarda valfin etrafı termal yalıtım yapılmalıdır. Çoğu zaman hata payı önemsemez fakat hava sıcaklıkları ve nem oranı aşırı olduğunda valf sağlıklı çalışmayabilir. Bununla beraber müdahale edilmesi gerektiğinde valfin etrafındaki yalıtım malzemesini sıyırmak, buzu kırmaktan yada eritmekten hem daha kolay hemde daha güvenli.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst