ekran kartı renk bozukluğu

asiiiii39

Üye
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
43
Pn9VqQ.jpg
414ng4.jpg


Merhabalar. Konu daha önce açılmış mıdır bilmiyorum. Açılıp cevabı belli ise ulaşamadım şimdiden kusuruma bakmayın benzer bir konu varsa.
Sorunum resimlerde de göreceğiniz üzere renklerin allak bullak olması. Ekran kartım xfx ati rodeon 6790 ekran kartının sadece dvi çıkışından bu görüntüyü alabiliyorum. hdmi çıkışdan hiç görüntü gelmiyor artık. Oyun oynarken bir anda ekran gitti ve resetledi pc daha sonra böyle oldu ekran kartını çıkarıp onboard ekran kartına takınca problemim yok kablo bağlantıları ve ekran kartını yuvaya çıkar tak tekrar yapmama rağmen sorun kalıcı gibi duruyor. Bu sorunun bir çözüm yolu var mıdır. Ekran kartını kurtarabilir miyim yani. Yoksa yenisine yol mu göründü :) İlginç olan nokta ise pc'nin monitörü ve ramlari 1 hafta önce yenilemiş olmam bunların üzerine olması yeni parçaların ekran kartına zarar vermiş olma ihtimali var mıdır ? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur cevap verirse sevinirim. Saygılar.
 
hd6790'nın kronik sorunu ısınmadan olan hasar var ondan hayır gelmez artık ramlerle ilgisi yok hd6790 aşırı ısınan modeli amd'nin.
 
2011 de almıştım kartı bu durumda yine uzun zaman kullanmışım yani :)
 
çip i ısıtmayı deneyebilirsin.. yada bu işi yapan bi yere götür.. soğuk lehim.. cip ile pcb arasındaki bağlantılarda kopukluk var.
 
çip i ısıtmayı deneyebilirsin.. yada bu işi yapan bi yere götür.. soğuk lehim.. cip ile pcb arasındaki bağlantılarda kopukluk var.

internetten araştırdığım kadarı ile fırınlama yöntemi diye bir yöntem var yada el yordamı ile çipi ısıtıyorlar bu yolla benzer sorunları çözebilen kişiler olmuş. Yeni ekran kartının siparişini verdim bunuda kurtarabilirsem bahsettiğiniz ve bahsettiğim uygulamalarla bir kenarda dursun yada lazım olan bir yakınımıza verir işini görür. teşekkkürler cevaplarınız için
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst