ekowat ısınması

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli ustalar soğutmada bilgim hiç yok sayılır. normalde ekowatlar sıcakmı çalışır, yoksa bizim ekowatmı sorunlu. elimizde 1,5kw lık 2 ekowat var biri buz gibi biri çok sıcak. bir servise sordum soğuk olanın gazının fazla olmasından ,sıcak olanın ise özelliğinin bu olması dedi ,sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.saygılarımla.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ekovat ,gazı sıkıştırması nedeni ile normal şartlarda sıcak olur.eğer ekovatın emiş borusundan itibaren karlama ve soğuma varsa servisin söylediği doğrudur.
 
karlanma var ise biraz gazı boşalt fazla gazdan zorlanarak calışıyoda olabilir.bosh servis semih
 
gaz fazla diye sıyırp atmak yanlış bence . öncelikle şunu yap iç ünite nasıl bişey normal düz evap mı yoksa fanda varmı yoksa levha platemi hatta olabilir diye soruyom expansion valfmi var ? iç ünite üzeri tıkanıklık ve soğutma yükünü atamaması sonucu dönüşe likit gelir buda motorun girişinde vaya tamamında buzlanma olarak görülür . zararı likit saf solvent etkisi yaratarak yağı kaldırır motor yağsız çalışır bu yüzden zorlanarak termik açar her an yatak sarmasıda olasıdır. rotary motorlarda bunu girişe akümülator bağlayarak çözmüşler .sorduğum sorular cevap yazarsan dahada yardımcı olabilirim. fanlı modelse fanın devri düşük veya kondansatörü geçinmiş olabilir.kolay gelsin.
 
soğutucu fanlı.expansion valfi ne demek bilmiyorum ama 1adet selonoid valf var.selonoid valften sonra bir boru üzerinde müşür gibi bi şey var ne olduğunu anlayamadım. bana onun gaz 35 dereceye gelince fanı çalıştırdığını söylediler.ama fan devamlı çalışsa daha iyi olmazmı. daha iyi soğutma olmazmı. neden o kadar ısınma bekleniyorki. omüşür gibi olan şeye 2 kablo geliyor, kabloları birleştirince fan devamlı çalışıyor.

___

nihayetinde o 2 kabloyu birleştirdim. fan devamlı çalıştı ekowatı yaktım. acaba fan devamlı çalışınca ekowatta çalışıp ondan dolayımı motor gitti.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar bana .dixell.xr80c.tamolarak baglantısıı anlatacak bir arkadaş varsa sevinirim .ecovat vede karıştırıcı sıolan bir süt sogutma tankına kulanaca aynı anda hem ecovatı hemde karıştırıcı motoru konturol eden bir cihazmış dixell .baglantı vede programlamada yardımcı olursanaız sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst