ekovatlı depolu kompresör sistemi

arcis

Üye
Katılım
29 Nis 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle bu foruma ilk mesajım.Çok güzel ve yararlı bir forum olduğu gördüm.böyle teknik konulardaki forum eksikliğini tamamlamış gibi görünüyor.
Elimde 6 litreli 1.5 hp lik depolu kompresör vardı.Bende gürültülü oluyo diye motorunu söktüm ve yerine ekovat takmak istiyorum.Sistemin üstünde bir basınç ölçer,saatli regülatör,basınç şalteri,emniyet valfi bulunmakta oldukça güzel bi makina.
Basınç şalteri dikkatimi çekti söküm esnasında.Tek vida ayarlamalı standart tip (6-8- bar satandart ayarlı,2 bar fark var açma kapama arasında) çekvalfin üstünden ince bir boru şaltere gidiyor bu tahliye borusu pistondaki havayı alamak için miş(sonradan öğrendim).ben bu vidayı eksi yönde gevşeterek 2-4 bar çalışma aralığına getirmeyi planlıyorum.Bu bana yeterli bir basınç aralığı.
Dananın kuyruğu kısmına geldik.Ekovatlar hakkında yeterli bir bilgiye sahip değilim.1/4 mü 1/6 mı bağlamalıyım.Hangi güçteki ekovat bu sistemi çalıştırır(maximum 4 bara çıkacak işte)onuda bilmiyorum yeterli olan nedir?Hava tahliye olayı ekovatlar için uygun mudur?Mantıken ekovatı rahatlatır gibime geliyor ama bilmiyorum.Eski gürültülü sistem ilk çalıştırmada 2-3 saniyede tahiyeden doluma geçiyordu ekovatta bu mümkün olacak mı?
Söktüğüm 1.5 hp lik motoru ise kullanabilir bi hale getirdim topraklı priz ve elektrik anahtarı bağladım,birde kolay taşıma için bir kulp takacağım.Küçük kullanışlı bişey oldu şimdiden ama malesef çok gürültülü ev ortamı için yoksa vaz geçmezdim ondan.Neyse modifiye ettiğim bu kompresörü elden çıkarabilir miyim?Tahminen ne kadara satmalıyım?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ben de o işle ugrasıyom yardımlasabılırız uskan ekovat .temel işimiz ekovat tamir satış revizyon soğutma sistemlerıne mpntajdır . genelde bizden diş hekimleri ve şehiriçinde kompressör kullanan atölyeciler istiyo sessiz oldugundan dolayı.
 
hatta bu hafta yeni bi tane yapıyoruz 2 motorlu 5 hp 180 litre kazan lı sessiz hava kompressör gonderecem modelını daha bıtmedı
 
arkadaşım ufak ekovatlarının basıncı yüksek debisi çok düşük olduğundan seni tatmin etmeyebilir. 1/6 veya 1/5 lik ekovatların tankı doldurması bayağı zaman alır. Boya atmak için kullanıyorsan daha büyük ekovat kullanmalısın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,178
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst