EFAP (Elektrik Faturası Analiz Programı) 2013 tarifesine göre güncellendi.

pyscoor

Üye
Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
143
Puanları
1
Yaş
39
EFAP V7.5 programı ( Elektrik Faturası Analiz Programı) yenilenerek güncellendi. ELektrik Faturalarınızı en detaylı biçimde analiz edebilirsiniz. Excell 2007 programı olan herkes kullanabilir. rar şifresi: efap

indirme linki: EFAP_V8.0.rar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
yeni faturalarda kayıp kaçak bedeli görünmüyor. sizin programda kayıp kaçak bedeli görünüyor. bizim işletme ankarada enerjisa dan elektrik alıyor. tarife demantlı 3 zamanlı og sanayi. sizin programdaki hesap ile gelen fatura değeri tutmuyor.
 
Yeni faturalarda Fatura üstünde K/K bedeli görünmez. Çok konuşulduğu ve mahkemelik olunduğu için bu değer boş bırakılıyor ancak birim fiyata yansıtılıyor. Kısaca her aboneden K/K bedeli aslında çaktırmadan alınıyor. Zaten bu programın yapılış amacı, ne ye ne kadar para ödediğinizi anlamanız için yaptık.
2. sorunuzda da eğer fatura örneğini maile veya bu sayfaya gönderebilirseniz size yardımcı olurum.Muhtemelen indirimli enerji alıyorsunuz. Sayaç değerlerini , indirim oranını ve fatura tutarı değerini yazarsanız size yardımcı olurum.
 
EFAP sayesinde elektrik faturasını çok mu ödüyorsunuz , acaba tarifeli sisteme geçsem az mı öderim? Hangi zamanlarda elektriğe yüklendim?
Kompanzasyon sistemim sağlıklı çalışıyor mu?
İndirimli elektrik oranı size yansıyan tarafı gerçekte ne kadar? Önceki tarifeye göre gelen zam oranı acaba gazetelerde söylenen zam oranını veriyor mu ? gibi sorulara net bir şekilde cevap bulabilir siniz.
 
Syn. Pyscoor;

Program demeyelim de EXCEL hesaplama tablosuna gerçekten emek ve çaba gösterilmiş, kutlarım...Fakat çok karmaşık... Hesaplama tablosunu kullanmak isteyen kişinin az çok Excel'i de bilmesi ya da ileri düzey ofis prg. kullanıcı olması gerek gibi. Belki kullana kullana alışılabilir ama çok karmaşık geldi. Kullanıcı çeşitli yerlere veri girecek, tanımlama verisi girecek. Girdiği değerlerden emin olması, kafasında hiç bir soru işareti olmaması, yaptığı işi bilmesi, girdiği değerlerin hangi sayfalarda ne gibi işlemlerden geçip hangi verileri verdiğini/alabildiğini kullandıkça anlayacak gibi.

Bir de dosya bilgisayara yüklendikten sonra (bazı bilgisayarlarda) çalışmayabilir. Nedeni Excel hesaplama tablosu ve P.point eğitim yansısı M.S Office 2007' ile hazırlanmış, bilgisayarlarında eski uyarlama (=versiyon, Office XP veya 2003) Office programları yüklü olanlar çalıştıramayacaklar, çaresi de;

Download Microsoft Office Compatibility Pack for Word, Excel, and PowerPoint File Formats from Official Microsoft Download Center sayfasında bulunan >>> buradan

linkinde bulunan (37 Mb'lık) OFFICE UYUMLULUK PAKETİ'ni (FileFormatConverters.exe) programını indirip bilgisayarlarına kurmaları halinde çalıştırabileceklerdir.
 
Son düzenleme:
pyscoor kardeşim teşekkür ederiz çok güzel hazırlanmış bir tablo emeği geçenler sağolsunlar var olsunlar
 
digitalist arkadaşımın bir yerde haklılık payı var. Ofis 2007'den daha düşük excelde programın birçok tarafı çalışmıyor. Ancak EFAP'ı kullanmak için ileri seviye excel bilmesine hiç de gerek yok. Neden bu kadar karışık geldiğini de anlamış değilim. Kompanzasyon takip programlarını incelediğimde bana bu programlar karışık geliyor. Sayaç endeksleri girilip sistem analizine hemen geçiyorsunuz. Faturanın kaç para geleceğini merak ediyorsanız sayaç çarpanına gerek var tabii. Kompanzasyon ceza sınır değerlerinin programda otomatik bulunabilmesi için de sözleşme gücüne ihtiyaç var. Hepsi bu kadar.
 
bencede karışık olan bir tarafı yook girilmesi gereken 3 5 madde var gerısını kendı yapıyo sanırsam sana kalan tek sey sayfaları değiştirip analiz sonuçlarına bakmak :=)
 
accord_sdt arkadaşım olayı özetlemiş. teşekkürler :)
 
selam arkadaslar yüklemiş olduğunuz fatura analiz programına gerçekten ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst