EEM okuyan yada bitirenler

aliak2000

Üye
Katılım
13 Tem 2020
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
23
Mühendis arkadaşlara sorum şu bayağ zamandır bölümü araştırıyorum üniversitelerin sitelerinde ders programlarına bakıyorum zaten ilk iki yıl nerdeyse hep matematik var Diğer yıllarda ise gösterilenler hep teorik şeyler.Son sınıf olup hala devre çizemiyorum diyen insanlar var.Siz kendinizi nasıl geliştirdiniz.Okul gerçekten bu işi tam öğrenmek için yeterlimi yoksa siz kendiniz uğraşarak mı çözdünüz.
 
Mühendislik alanınızın hangi branşında ilerlemek isterseniz, o branşın okul dışında olmak şartıyla mutfağında ücret talep etmeden bulunmalısınız.
 
oklul teorik bilgi ağırlıkldır.
pasta malzemelerini verir. pastayı yapmak senin işin. seviyorsan azimliysen yaparsın.
 
Mühendislik alanınızın hangi branşında ilerlemek isterseniz, o branşın okul dışında olmak şartıyla mutfağında ücret talep etmeden bulunmalısınız.
[/

Malesef yaştan ötürü çalışma şansım yok.O yuzden sadece okulla bu iş olurmu diye sormuştum
 
Önce şunu söyleyeyim

Elektriği öğrenmek diye bir şey yoktur [emoji846]

Bugün şu memlekette gerçekten elektriği bilen kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Ayrıca 4 yıllık okulda elektriğin yüzde birini belki öğrenirsiniz.

7 yiilik mühendisim.bilmem kaç tane makina yaptım.bilmem kaç yüzbin TL lik kazançlar sağladım enerji konusunda.20 yıllık fabrikada sıfır arıza teoremini gerçeğe döktüm.buna rağmen ben de elektriğin yüzde 2-3 unu anca biliyorum diyebilirim.

Tabi bu anlattıklarım dersleri sallamayın anlamına gelmez.ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Eğer kariyer planında bir fabrikada çalışmak varsa, gidip staj yap gönüllü olarak , 20 gün değil 3 ay yap.boylece ileride nelerle karsilacagini ve şimdiden neleri ogrrnmen gerektiğini anlayabilirsin.fabrika örneğini ARGE şirketi yazılım şirketi enerji şirketi vs vs çoğaltabiliriz.hepsinde durum aynı
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst