EE Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisi PLC Eğitimi Alabilir mi?

Katılım
11 Haz 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
iyi günler başlıkta da belirttiğim gibi daha 1.sınıfım. ama kendimi geliştirmek istiyorum. o bakımdan plc öğrenmeye kalksam öğrenebilirmiyim yoksa üst sınıflarda gördüğüm şeylerle birlikte anlamam daha mı kolay olur ? teşekkürler.
 
Farketmez.Hayatın da her an öğrenebilirsin.Sadece öncelikle bazı teknik kitapları okuyup kendini bilgilendirmende fayda var diye düşünüyorum.Nereden başlarsan başla her zaman önüne sorular çıkıcak ve araştırarak öğreniceksin.Bu sitede okadar çok bilgi var ki yeterlidir sana öğrenmen için.
 
bence bu sene değilde 2.sınıfın sonunda ögrenmen daha iyi olur programlama konusunda geliştr biraz kendini önce
 
Bence hiç bekleme, geçen her gün kayıp ne öğrensen kar, çünkü bu işler kafada hemen yer etmeyebilir. Üniversite döneminde boş vakitlerinin kıymetini bil. PC programlama, PLC, PIC ne bulursan öğren. Memleketin Bilgili mühendislere ihtiyacı var.
 
gıda mühendiside olsan farketmez
 
otomatik kumanda mantığını çözdükten sonra istediğin zaman başlayabilirsin PLC ye
 
kesinlikle önce otomatik kumanda bilmen gerekir biraz da lojik altyapın varsa hemen başla
 
Arkadaşım ortaokul öğrencisi bile PLC eğitim alabilir ve anlayabilir. PLC ile kontrol edeceğin prosesi anlamayabilirsin ama sana proses detayı verilirse gerekli programı yazabilirsin.
LEGO'nun mindstorm adında programlanabilen bir oyuncağı var. Günümüzde ortaokul öğrencileri bunun yarışmalarına katılıyorlar. Yaptıkları robotları PC ile programlayıp bluetooth ile LEGO'nun CPU'suna aktarıyorlar. Programlama şekli flow chart şeklinde ama inan ki PLC programlama mantığına çok uzak değil.
Kısaca günümüzde bu işlerin artık yaşı yok, ve yaptığımız şey de soğuk fizyon teknolojisi değil.
 
Bence, bazı yerlerde Dijital Elektronik bazı yerlerde Mantık Dizaynı (Logic Design) olarak geçen ve mantık kapıları denen AND, NAND, OR NOR, XOR gibi yapıları öğrenmeden biraz erken olur.

Sn. SCADA4U'nun dediği gibi yapabilirsiniz elbette ama ezbere yapmış olursunuz düşüncesindeyim.

Saygılarımla,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst