eds dosyaları hakkında

d1esell

Üye
Katılım
5 Kas 2009
Mesajlar
60
Puanları
1
Yaş
32
merhabalar abiler kardeşler bu eds dosyası ne demek. ne işe yarar .nasıl kullanılır birileri anlatabilir mi acaba?
şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba,

EDS Dosyası demek Ethernet-Ip dosyaları demektir. Örneğin; PLC ile Uzak I/O modüle ile Ethernet-IP üzerinden haberleşeirken bu dosyalar lazım çünkü Uzak I/O modülün adresleri ve ayarları bu dosyaların içinde geliyor.

kolay gelsin.
 
Electronic Data Sheet kelimelerinin kısaltmasıdır. Allen bradley plc'lerin ethernet-ip ve devicenet protokolleri üzerinden haberleşen cihazları ve çevre birimlerini sisteme tanıtmak için kullanılır. Siemens'teki GSD dosyasının karşılığıdır.
 
EDS
 
EDS dosyaları Haberleşme tipine göre çevrimde olan elektronik malzemeleri tanıtmak için kullanılan her marka ve ürüne göre değişiklik gösteren dosyalardır. Electronic Data Sheet kelimelerinin kısaltılmış halidir.

Örn: Omron Device net Haberleşme kullanırken; Devicenet haberleşmesi üzerine koyacağınız herhangi bir devicenetli valf adası,encoder vs, vs, EDS dosyası olmadan haberleşme sağlanamaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst