Ecu arıza kodunu sürekli silme.

fixit

Üye
Katılım
27 Kas 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
49
Arkadaşlar iyi geceler. Benim 2004 model ford cmax dizel aracım var. Aracım sürekli kendini korumaya alıyor. Arıza kodunu silince normale dönüyor. Ardından devir 1000 in altına düşünce yekrar korumaya alıyor. Yani 3000 devri geçmiyor ve çekişten düşüyor. Ardından cep telefonumla obd girişine bağladığım cihazla tekrar arızayı siliyorum normale dönüyor. Tamirciler yapamadılar bu şekilde biniyorum. Benim ihtiyacım bu arızayı nasıl her 1 veya 2 dakikada bir otomatik silebilirim. Malum trafikte şehir içinde sürekli telden silmek zor oluyor. Obd den ecudaki arızayı otomatik silecek bir program veya devre lazım ardunio gibi. Teşekkürler.
 
İyide neden arızayı silmeye uğraşıyorsun.Sonuçta bir yerde hata var ki arıza veriyor.
Onun yerine arızanın neden kaynaklandığını bulman yada ne arızası olduğunu araştırman gerekmez mi?
 
aynı sorun bende krank mili sensöründen kaynaklanmıştı. hata koduna bakıp arızalı sensörü değiştir. yada ben gibi sensör gelene kadar arızalı sensörün soketini söküp araç çekişten düşmeden kullanabilirsin. soketi sökünce lamba yanıyordu bende ama çekişten düşmüyordu. 3000 deviride geçiyordu
 
Cevaplar için teşekkür ederim. Ancak sensörün fişini çıkarmak fayda vermedi. Ayrıca kaç tane tamirciye gittim sensör falan değişti. Bir çözüm bulamadılar. Bu çözümüde kendim buldum. Tek çözüm her bir iki dakikada arıza kodunu silmek.
 
arıza verdiğinde arızayı resetlemek için aracı stop etmenizde gerekiyorsa veya eski performansına dönmesi için stop edip çalıştırmak gerekiyorsa arduino, Raspberry Pi vs işe yaramaz. çalışırken resetlediğinde düzeliyorsa raspberry pi ile belki bişeyler yapılabilir python dilinde odb kütüpanesi mevcut gerekli komut ne ise bluetooth üzerinden gönderilebilir.

https://python-obd.readthedocs.io/en/latest/
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst