ECA Proteus Plus 24 hermetik kombiye otda termostati onerisi

dolevo

Üye
Katılım
24 May 2014
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaslar,

Evimizde ECA Proteus Plus 24 hermetik kombimiz var. Ancak oda termostatinin varligindan bile simdiye kadar haberimiz olmadi, kombiyi kuran arkadaslar da sagolsunlar gerekli olmadigini soylediler. Ancak ben konfor acisindan bunu kurmak istiyorum. Piyasada dunya kadar farkli modelde ve tipte oda termostati var. Hangisinin benim kombimle uyumlu oldugunu nasil anlayabilirim? Bir oneride bulunabilir misiniz? Wireless ya da wired olabilir farketmez cok.

Kurulum asamasi ise gayet basit geldi bana ama yine de dogrulugunu onaylayabilirseniz sevinirim. Kapagini acacagim ve kopru olan kabloyu yerinden cikaracagim. Cikardigim koprunun yerine termostati seri olarak baglayacagim. Yapmam gereken ya da dikkat etmem gereken baska bir husus var midir?

Tesekkurler.
 
Öncelikle oda termostatı kullanma amacınıza göre cevap vereyim.

yakıttan tasarruf sağlamaksa inanmayın tam aksine fatura bedelinizi yükseltme ihtimali bile var.
bu nasıl olur derseniz açıklık getireyim;oda termostatını salona yada mutfağa taktınız diyelim ve ortam ısısını da 21 derece ye ayarladınız termostat oda ısısı yakalndığında kombiyi kapatacaktır fakat istediğiniz oda ısısı diğer odalar içinde aynı mı bakalım salon kombiye yakın yerde yatak odasıda en son oda ise salon hemen ısınır kombi bekleme moduna geçer arka oda soğuk kalır termostatı yükseltsen bu seferde salon çok sıcak olur.

ayrıca termostat takılı olan oda ya da salonun radyatörleri hep açık kalmak zorundadır.Aksihalde kombi kesintisiz çalışır bunun nedeni ise termostat gerekli sıcaklığa birtürlü ulaşamaz.

Ama kolaylık olsun diye takmak istiyorsan kesinlikle analog tercih et ve honeywell marka iyidir.
termostatı ençok kullanılan odaya ya da salona tak.
Kesinlikle kablolu model kullan sorun yaşamazsın.
bağlantı içi 2 x 0,75 kablo kullanabilirsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,012
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst