Easy driver sorusu

Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
30
Konum
Manisa
Merhaba değerli üyeler
Sizlere bir sorum olacak.Ben öğrenciyim ve PLC ile step motor sürme konusunda biraz takıldım.Elimde microstep ve normal adımlamada step motor sürebilen easy driver sürücü kartı var ancak kart arduino gibi entegre ile sürme yapan işlemcilerle beraber kullaniliyor.Bu kartı plc ye bağlayıp kullanabilirmiyim.PTO sisteminde direction ve pulse girdilerinden pulse ucunu step ucuna direction uclarinida birbirine baglasam olur mu? Plc cikisinin 24 volt olmasindan korkuyorum.(Plc s7-1200 dc/dc/dc) Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • indir.jpg
    indir.jpg
    12.8 KB · Görüntüleme: 14
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sayın elek
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Sorunu şöyle çözdüm.Bu işle uğraşan başka arkadaşlar varsa faydalansınlar diye yazıyorum.Söylediğim gibi 24v-5v olayı dengeleri bozuyor burada devreye optokuplör denilen devre elemanı girecek.Plc nin çıkışından aldığı 24 v hızlı sinyallere göre hızlı bir röle görevi gören optokuplör devreyi kapatıp açacak böylelikle sisteme aynı hızda 5v girip çıkacak ve easydriver a bağlı motor sürülmüş olacak.Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,159
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst