Earth bonding point'de kaçak

mehmet..1

Üye
Katılım
31 Ocak 2022
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
28
merhabalar
elektronik aletler tamiri yapan bir ofiste earth bonding pointlerimiz var bu koluna takıyorsunda elektriği antistatiklemek için.
şimdi bunda bir kaç kişiyi birkaç kez elektrik çarpmış cihazı söktüm baktım içindeki dirençlere falan sağlamdı başka nerde sıkıntı olabilir topraklamasında olamaz çünkü diğerleri sağlam

indir.jpg
ürün bunun aynısın başka markası
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik carpmis derken statik elektrik yuklu bir nesneye dokundugunuzda carpilmaniz normal.

Bu cihazi kendinize bagladiginizda sizin uzerinizdeki yukleri sifirlar. Fakat elektrikle yuklu bir cihaza dokundugunuzda carpilirsiniz.

Carpilmamak icin uzerinde calisacaginiz cihazin ustundeki yukleri bosaltmaniz gerekir.
 
ama gerilime dokunduğu için değil metal bir aksana dokunduğu için çarpılmış statiklenmeden
 
ama gerilime dokunduğu için değil metal bir aksana dokunduğu için çarpılmış statiklenmeden

Olabilir. Ben de onu diyorum. Dokundugu metal aksam statik elektrik yuklu olabilir. Bu gnd noktasini once cihazin metal aksamina baglamalisiniz ardindan dokunacaksaniz metal aksama dokunmalisiniz.

Hatta soyle bir sey de olabilir. Diyelimki masaya yatirdiginiz cihaz, metal govdesine kacak yapiyor. Siz de kendinizi topraklama noktasina bagladiniz ve kacak olan metal aksama dokundunuz. Her ne kadar toprak noktasi ile bileklik arasinda 1MOhm direnc olsa da ayakkabilariniz nemli ise gene carpilirsiniz.

Siz en iyisi bu topraklama cihazi ile sebeke topragi arasindaki voltaji bir olcun. Normalde sifir volt okumaniz lazim.

Ardindan sebeke topragi ile bileklik arasinda 1MOhm direnc de okumalisiniz.

Bu elinizdeki topraklama cihazi statik elektrigi bosaltmak icin. Bu sadece bilekliginize degil ayni zamanda masanizdaki iletkenligi olan ortuye, masanin metal aksamina vs de bagli olmalidir. Ayrica bu cihaz uzerinde calisacaginiz cihazdaki elektrik kacagini sifirlamaz.
 
anladım sağolun dediğiniz işlemleri uygulayıp deniycem teşekkür ederim ilginiz için
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst