E Scooter Kontrol Devresi Arızası ?

senolcu

Üye
Katılım
13 Haz 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar forumunuza yeni üye oldum herkeze merhaba diğer forumlarda aradığımı bulamadım inş sizlerin bilgileri ile sorunu bulacağım şimdiden teşekkürler hepinize.

sorunum şu e scooter aldım 24 volt 250 wat güzünde motoru var .aldığım kişi yağmurda sürmüş ve motorun kontrol devresi devamlı calışır halde. yani şu gaz kolu var pot gibi işleyen menyetik onu cevirmeden motor gitmeye başlıyor. aküleri takınca direk motora 24 volt verip gitmeye calışıyor.


devreyi söktüm 3 adet transistör var 1300 kodlu 2 si daha önce değişmiş.
ve bir adette LM339 entegresi var 14 bacak .kondansatör patlamış ve üzerindeki yazılarını sökmüşler.

bunu tekrar yapabilirmiyim yoksa yeni bir devremi kurmam gerek ?

p3fhl.jpg


p3fjn.jpg


p3fk4.jpg


p3fks.jpg


buda benim tamir ettiğim bölge transistörü yeniden lehimledim devre kartındaki bakır yolları kalkmıştı kaplo ile bağladım.

p3fl9.jpg



daha önce2 transistör değişmiş ve temas etmiyordu 2 bacağı karta soğuk lehim atılmış onları düzelltim gene 24 volt veriyor cıkısa
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hocam aynı devre aynı sorun mevcut bende. mofsetleri değiştirdim fakat bu sefer de kontağı açar açmaz motora direk 24volt gönderiyor ve gitmeye başlıyor. değiştirmeden önce kontağı açmadan bile motora 24volt veriyordu. siz çözebildiniz mi ?
 
Böyle bir sorun nun benzeri benimde başıma geldi ama benim sorunum gaz kolundaymış devreyi iyiden iyiye inceledim en son gaz kolu enerji geçirmedi için motor çalışmıyor muş
Kontak açmadan dedinize göre
1.adım kontak kabloları devre yerlerine doğru yerlere bağlıdır kontrol etmelisin.
2.adım motor uçlarını dogru ğiriş ler e bağlımı bir ihtimal motor uçlarını direk akü ye bağlamış olabilirmi siniz?
3.adım 1 den fazla devre arasında kablo bağlantısı var ise kabloların saglamlık kontrolü ve dogru yerlere bağlı mı kontrol edmeminizi öneririm
 
gaz kolunda sorun olsa kontağı açar açmaz sanki gaz kolu son hıza dayanmış gibi işlem yapıp motoru son sürat döndürür mü hocam ?

kabloların hepsi doğru o konuda eminim.
 
MuhtemelEn olabilir eger gaz kolu çok zorlandıysa içerisindeki mekanizma dagılmış olabilir gaz kolunun saglamlık testini yapın birde başka motor var ise gaz kolunu orda bi deneyin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,605
Son üye
osaricicek

Yeni konular

Geri
Üst