e plan çizimlerini pdf formatında bastırma

elnino

Üye
Katılım
16 Ara 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar eplan çizimlerini başka bir bilgisayarda çıkartmam gerekiyor sanırım pdf uzantısına çebriliyor. nasıl yapıldığı konusunda bilgisi olana arkadaş varsa çok makbule geçecek şimdiden ilginize teşekkürler. :)
 
http://www.cutepdf.com/ burdan cutepdfwriter indirebilirsin.kendi bilgisayarında Normal çıktı almaya kalktığında cutewriter i sec sonra pdf olarak kaydedecektir.
 
Eplan çizimini pdf formatına dönüştürmek için öncelikle bir pdf dönüştürücü programı PC'nizde kurulu olmalı. Bu program otomatik olarak yazıcılar klasöründe yer alır. PDF'ye dönüştürmek istediğiniz çizim sayfaları eplan'da açık iken: EPLAN4 (Eplan 5.40, 5.50, 5.70 gibi) serisinde, Page>Print şeklinde devam edilerek, EPLAN P8 serisinde Project>Print şeklinde devam edilerek "Print" penceresi açılır. Bu pencerede Printer Name karşısındaki kutucukta yazdırmak için kullanacağımız yazıcı isimlerinden PDF Creator seçilir. (Ben PDF Creator kullanıyorum, sizin başka isimli pdf dönüştürücünüz olabilir). Aynen yazıcıdan çıktı alırkenki gibi devam edilir. Yalnız burada sadece açık olan sayfa mı, tüm sayfalar mı diye seçim vardır buna dikkat edilmeli. Devam edilirse pdf formatında döküman elde edilmiş olur. Kayıt yeri de soracaktır, istediğin klasöre kaydet, istediğin gibi gönder, kullan. Anlaşılmadı ise tekrar cevap yazabilirim.
İyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar çok teşekkür ederim, Ellerinize emeğinize sağlık . çok faydalı oldu. . ;D
 
ekstra bir bilgi veriyim hemen bu konu ile ilgili.. ;)

Önce çizim yaptığınız sayfaların tamamını seçin.
daha sonra page>export>pdf seçerseniz yapmış olduğunuz çizimi yine pdf formatında size çıkartır.
Fakat bunu kullanmanın en büyük özelliği ;
Kullanmış olduğunuz kontaktör, röle, switch, vs. devre elemanlarının üzerine tıkladığınızda hangi sayfalarda kullanıldı ise o safyalarıda önünüze getirir. ;)

Örn; 5. sayfada Termik şalter çizdiniz. Bunun 21-22 nolu kontaklarını plc sayfalarının 100. sayfasında arıza bilgisi olarak girdiniz.

5. sayfadaki termiğin üzerine gelip tıkladığınızda sizi 100. sayfada kapalı kontak olarak girdiğiniz kontağın önüne gidersiniz. ;)

Bu bahsettiğim Alman Eplanda geçerlidir.
Türk Eplanın henüz böyle bir özelliği bulunmamaktadır. ;D
 
Sayın jrsmoker,
PDF olarak belgeyi daha sonra nereden bulup açacağız? Ben sizin öneriniz doğrultusunda bir sayfayı PDF'ye dönüştürdüm, ancak açmak istediğimde bulamadım. Yardımınızı rica ediyorum.
 
arkadasım önce projeyı açıyosun page penceresini altında export diye bir bölüm var oradan da pdf ı seçiyosun dosya yolunu ayarlayıp okk diyosunn
 
eplan p8 de page menüsünün içinde export'un içinde dönüştücüler var.pdf,dwg ve bmp formatlarından istediğne dönüştürebilirsin.
 
arkadaslar ben pdf cevırıyorum fakat dıkey olarak cıkıyor sayfanın yarısıda bos bunu nasıl yatay tam sayfa olarak pdf e cevırebolırım bu atarları nerden yapmam gerekıyor
 
arkadaslar ben pdf cevırıyorum fakat dıkey olarak cıkıyor sayfanın yarısıda bos bunu nasıl yatay tam sayfa olarak pdf e cevırebolırım bu atarları nerden yapmam gerekıyor

Kendi içerisinden yapar isen sorun olmaz. Kendin pdf dönüştürücü kullanıyorsan ayarlarını kontrol etmeni tavsiye ederim. Şayet ayarlarında sorun var ise ancak bu şekilde yanlış pdf almana sebep olur.

Saygılarımla
Dinçer
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,176
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst