E-Nabız Yenilendi

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Z9zvVG.png


T.C. Sağlık Bakanlığınca sunulan e-Nabız kişisel sağlık sistemi tamamen yenilendi. Tüm vatandaşların e-devlet şifresi ya da aile hekimi yardımıyla kayıt olup kullanabileceği e-Nabız uygulamasıyla kişiler kamuya bağlı sağlık kuruluşlarından ve özel hastanelerden toplanmış kendilerine ait sağlık hizmeti verilerine ulaşabilir.

Bir kişi sağlık hizmeti almak için aile hekimine, devlet hastanesine, üniversite hastanesine ya da özel hastaneye gittiğinde yapılan tüm işlemler o sağlık kuruluşundan bakanlığın merkezî veri tabanına gönderiliyor. Böylece kişi, e-Nabız üzerinden muayene bilgileri, reçete, tahlil sonuçları, radyoloji görüntüleri gibi verilere ulaşabiliyor. Ayrıca vatandaşlar bu bilgileri istedikleri kişiyle ya da hekimlerle paylaşabiliyor. Böylece hastaneye giden kişi yeniden tahlil yaptırmak ya da röntgen çektirmek yerine eski sağlık verilerini paylaşarak hızlıca muayene olabiliyor.

Sağlık tesislerinden merkezi sunuculara gönderilen verilerin yanı sıra mobil uygulamalardan ve şeker ve tansiyon ölçümü gibi amaçlarla kullanılan sağlık cihazlarından elde edilen veriler de e-Nabız sistemine gönderilebiliyor. Bu sayede kendinizle ilgili tansiyon, şeker, kilo gibi bilgileri tek bir merkezden görebiliyor ve ilgili kişilerle paylaşabiliyorsunuz. Ebeveyn onayına bağlı olarak çocukların da sağlık verilerine erişmek mümkün.

Teknik alt yapısı ve tasarımı değişen e-Nabız sisteminde yeni sunulmaya başlanan özelliklerden biri de aile hekimi değiştirme. Ek bir işleme gerek kalmadan e-Nabız üzerinden istenilen aile hekimine geçilebiliyor. Ayrıca merkezî hastane randevu sistemiyle sağlanan entegrasyonla kişi kendisi ve aile bireyleri için istediği hastaneden randevu alabiliyor ve daha önce aldığı randevuları görüntüleyebiliyor. Tamamen ücretsiz olan e-Nabız hizmetini, enabiz. gov.tr adresinden veya Android ve iOS mobil uygulamaları üzerinden kullanabilirsiniz.

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Mart 2018, Yıl 51, Sayı 604, Sayfa 42, Tekno-Yaşam, E-Nabız Yenilendi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst