E.N.Hatlari ile ilgili kitap

elifdylan

Üye
Katılım
23 Mar 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Atilla Yunusoğlu'nun bir kitabını aldım.İki cilt 85 ytl.pahalı.Ama içinde yok yok.Enerji nakil hatları,direkler,proje...
İyi bir kaynak,aklınızda olsun.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sawis arkadaşım kitap pahalı olabilir.elifdylan arkadaşımız İlla da bu kitabı alın demiyor sadece tavsiyede bulunuyor.Kahve ağzıyla gel ben sana öğretim diyeceğine burası bilgi paylaşım forumu bildiklerini paylaşıma açarsın.Herkes de senin engin bilgilerinden istifade eder.
 
Arkadaşlar Atilla Yunusoğlu'nun kitabı gerçektende kaliteli bu konu hakkında çalışmak isteyen arkadaşlar varsa kesinlikle faydalı bir kaynak parasal kısmına bakarsak o kadarda pahalı degil sonuçta alacagın bilgi dahada önemlisi kazanacagın paranın yanında görünmez bile...
 
Aynı kitabı bende aldım. Biri kalın diğeri ince 2 cilt haline.
Kitap çoğunlukla direkler ve kullanılan iletkenlerle ilgili. Ama çoğunluk direklerle ilgili. O.G. trafoları (direk tipi olanlar hariç), hücreler, gerekli yapılar, ayırıcı, kesici,ölçü sistemleri vb. hakkında direklerle ilgili olanları hariç hiç bilgi yok.
O.G proje çiziminde klavuzum olsun diye almıştım ama yanlış yapmışım. Projelendirmekten çok dağ tepe direk dikenler için.
 
bir saniye arkadaşlar benöyle bir terbiyesizlik yapmadım.biri benim parolayla girip densizlik yapmış.Elifdylan arkadaşamızada o terbiyesizliği yapan arkadaş adına özür dilerim.sonuçta benim adımla girmiş.ayrıca bir haftadır bilgisayarın yüzünü görmedim.
 
Atilla YUNUSOĞLU'nun kitabı bir mühendis için olmazsa olmaz bir kitaptır.
Ben ENH konusunda senelerdir o kitaptan faydalanıyorum.
+ olarak ENH işi yapan arkadaşlara TEKNİK DERLEME isimli kitabı öneriyorum.
 
Arkadaşlar o kitaplar kadar megep kitaplarından da yararlanabiliriz çok güzel kitaplar yayınladılar adreside
http://megep.meb.gov.tr/
ordan modül 11 ve 12 yi seçin ve elektrik ve elektronik konuların seçerek konulraa bakınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst