DVR Kayıt cihazında, silinen görüntüleri geri alabilirmiyim.

Eklotje

Üye
Katılım
20 Eki 2009
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar,

Benim kullandığım DVR kayıt sistemini karıştırmışlar ve HDD kayıtlı olan yaklaşık 1 aylık olan görüntülerin bir kısmını silmişler, şuanda 24.06.2010 tarihinden sonraki görüntüler var bu tarihden önceki görüntüler bir şekilde silinmiş. Ben bu görüntüleri geri kurtarmak için biraz araştırma yaptım, içindeki HDD yi söküp bilgisayarıma bağlayıp "recuva" proğramıyla kurtarmak istedim fakat bilgisayarım HDD yi bir türlü görmedi.

Sistemi kurdurduğum firma ile görüşünce DVR kayıt sistemleri genelde Linux tabanlı çalıştıklarını söylediler onun için görememişsinizdir dediler. DVR kayır cihazları Linux tabanlı bir sistemle çalışıyorlarsa görmememin normal olduğunu anladım.

İş böyle olunca bu sorunum konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz. Elimde boş bir HDD var buna Linux tabanlı Ubuntu işletim sistemini kurdursam sorunumu çözme imkanım varmı acaba, veya nasıl çözebileceğim konusunda yardımcı olursanız memnun olurum.

(Bu arada kullandığım sistem, NEUTRON marka)
 
Son düzenleme:
Linux sistemler genelde ext2 yada ext3 dosya sistemini kullanır. Bu dosya sistemini tanıyabilecek bir recovery programı ile verilerinizi kurtarma ihtimaliniz olabilir. Fakat veriler silindikten hemen sonra kayıt cihazınızı kapatıp disk üzerine yeni kayıt yaptırmamış olmanız lazım. Silme işleminden sonra kayıt yapılan her saat eski verilere ulaşma ihtimalinizi azaltır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst