Dvr kayıt cihazına wifi özelliği nasıl kazandırabilirm

hcna

Üye
Katılım
30 Ocak 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
25
iyi günler herkese evde haikon marka dvr kayıt cihazım bar evde modem yok onun için kablosuz internet nasıl lazandırabilirim wifi adaptörü denedim ama olmadı yardımcı olursanız sevinirim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba,
aslında sorunun wifi adaptörünü sağlayarak çözümlenmeyecek. Çünkü; wifi uyum sağladığını düşünecek olsak bile, port yönlendirmesi yapman gerekecek. Dolasıyla bunun için Gsm desteği olan Nrouter cihazına ihtiyacın var. iki cihaz arasında fiziksel etkileşimi sağladıktan sonra. Nrouter cihazı üzerinden dvr cihazı portlarını yönlendirip dışarıya açman gerekir. Uzun zaman önce kullandığım bir sistem fakat şuan yeni teknoloji ile hangi cihaz işini görür araştırman gerekecek.
 
bu işlerden pek anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim hangi cihazı kullanabilirim fln
 
cihaz bu:
buda port açma:
 
Yakınlarda kablosuz/wifi internet yoksa cihaza uyumlu wifi adaptör edinmeniz işinize yaramayacaktır. Ulaşılabilir bir wifi ağı varsa router/access point türü cihazlarla iletişim sağlanabilir.
Şu an kurmak için almış olduğum cihazda hem wifi hem de 3g/4g desteği mevcut. Evde denememe rağmen rastgele bir wifi adaptörü görmedi/tanımadı. Satıcıdan uyumlu adaptörleri sormak gerek. Benim wifi ihtiyacım olmadığından öylesine denemiştim. Ben 3g vinn ile bağlantı sağladım. Fakat bu defa da cihaz yeniden başlatıldığında cihaz girilen apn (internet) ve çevirme numarasını (*99#) unutuyordu, yeniden girmek gerekiyordu. Sonrasında 3g cihaz girişi olan bir router/access point cihaz üzerinden rj45 internet girişinden kalıcı çözüme ulaşmış oldum.
 
Merhabalar arkadaşlar. Konuyu azıcık hortlatmam gerekti. Çünkü rj45/ethernet portu üzerinde mobil modem wifi router ile kamera kayıt cihazımın bağlantısı son zamanlarda sık sık kopmaya başladı. Modemin güvenlik ayarlarını da sıfırlasam da sorunu çözemedim. Onun yerine cihazın kablosuz özelliğini kullanmak istiyorum. Elimde mevcut 3-4 tane farklı marka/model usb kablosuz adaptörü cihaza taktım, her seferinde cihazı yeniden başlattım maalesef wifi özelliğini aktif etmeme rağmen etraftaki kablosuz ağı bulamadı. Adaptörü tanımadığını düşünüyorum. Nette bir kaç video var bu konuda, universal wifi adaptör diye bahsediyorlar. Fakat kayıt cihazına sonradan sürücü yüklenemediğine göre yazılımda yüklü olan wifi sürücü çipsetini bilmek gerekiyor. Satıcılara yazdım fakat henüz bir cevap alamadım. Kayıt cihazının hangi çipsetli wifi adaptörlerini desteklediğini nasıl öğrenebilirim? Kamera kayıt cihazım Bullwark BLW-H4108-D1 (Dahua tabanlı ve üzerinde Dahua'nın XVR 4.0 yazılımı yüklü). Bu konuda bilgisi olan var mı?
 
Bağlantı sorunum uzun süre aksamaya devam etti. Kafasına göre bir bağlanıyor, çıkıp girdiğimde bağlanmıyor. Ya da tek bir kamerayı seçip tam ekran yaptıktan sonra tekrar çift tıklayıp tüm kameralara döndüğümde hiç birinde görüntü olmuyordu. Ethernet portundan (RJ-45) kaynaklı olabileceğini düşünüp, uzun aramalar sonucu bir yerde Ralink RT5370 çip setli bir kablosuz/wireless usb adaptör cihazın dahua cihazlarla uyumlu olduğunu ali'de görünce TR satan birini bulup satın aldım. XVR cihaz wifi adaptörü gördü, ssid'yi seçip şifreyi girerek ve kaydederek xvr cihazı kablosuz olarak modeme bağladım fakat aynı sorun devam etti. Bu arada mobil modemin güvenlik ayarlarını bir ihtimal kapatayım dedim olmadı. Zaten diğer kablosuz kamera ve akıllı prizim aynı modem üzerinden sorunsuz çalışıyordu. Sonunda sorunun XVR cihazından kaynaklı olacağına kanaat getirdim. Ya donanımsal ya da yazılımsal. Kolay olandan başladım. XVR cihazın güvenlik ayarlarını tek tek inceleyip, kara liste ve beyaz liste (İP ve MAC adresi belirterek) ekranındaki bu özelliği kapattığımda sorun çözülmüş oldu. Herhangi bir kısıtlanan İP veya MAC adresi belirtilmemiş olsa da bu güvenlik ayarının etkin olması karekod ile cihaza erişimde tutarsızlığa sebep oluyormuş. Genelde rj45 üzerinden bağlantı sağlanıyor olsa da belki uzun mesafe ya da kablosuz bağlanmak isteyen birilerinin işine yarar diye paylaşmak istedim.;)
Hem rj45 üzerinden hem ralink rt5370 çipli wireless usb adaptör ile ayrı ayrı olması gerektiği gibi çalışıyor.
 
iyi günler herkese evde haikon marka dvr kayıt cihazım bar evde modem yok onun için kablosuz internet nasıl lazandırabilirim wifi adaptörü denedim ama olmadı yardımcı olursanız sevinirim

iyi günler herkese evde haikon marka dvr kayıt cihazım bar evde modem yok onun için kablosuz internet nasıl lazandırabilirim wifi adaptörü denedim ama olmadı yardımcı olursanız sevinirim
İnternet olmayan yerlerde turkcell superbox kullanıyoruz. İnternet var ama uzakta ise acces point ile sorunu çözüyoruz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,533
Kullanıcılar
449,909
Son üye
T_K

Yeni konular

Geri
Üst