DVR Kayıt cihazına bağlı Kameraları PC'den izlemek

Talat63

Üye
Katılım
3 Nis 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar ben evime 2 adet kamera koydum. Bilgisayarıma da DVR Kayıt Kartı ile bağladım. Şimdi evdeki PC'de hem izleyip, hem de kayıt edebiliyorum.

Ancak benim isteğim;
Başka bir yerden ve başka bir Pc'den de bu kameraları izlemek.
Kameralarımın IP özellikleri yok. DVR Kayıt kartında Ethernet girişi falan da yok.

Bu kameraları başka PC'de izleyebilmem için neler yapmam ya da almam gerekir?..
 
dvr kayıt kartlarında uzakdan izleme pc ile yapılabilir. dvr kartının modelini ve markasını yazsaydın daha kolay yardımcı olabilirdim. ama yinede anlatmaya çalışım. ilk önce dvr kartın bağlı oldu pcdeki adsl aboneliğine statik ip alman lazım. sonra dvr kartın kullandığı portları modem arayüzünde nat bölümünde bilgisayarının ip adresini ve dvr cihazın portlarına açarak izin vermen gerekiyor. daha sonra başka bir yerden türktelekomdan verdikleri ip adresini yazarak adsl modemin açık ve adsl bağlıyken, tabi pc ve programda açık olmalı izleme yapabilirsin. bunun ie ve cms yazılımı ile yapabilirsin tabi dvr kartında özelliğin var ise gsmden bile izlersin. bi dediklerimi yap takılırsan yardımcı olurum.
 
arkadaslar benım kayıt cıhazım var h.264 bu kayıt cıhazına uzaktan baglanmak ıcın ne yapmalıyım bı yardımcı olurmusunuz
 
DVR kartlarının birçok çeşidi bulunmaktadır. Kullandığınız dvr kayıt kartının uzaktan bağlanma yazılımıyla bağlanabilirsiniz. Tabi öncesinde kartın bağlı olduğu bilgisayarda dvr kayıt programında uzak kullanıcı için bir kullanıcı oluşturmalısınız. Daha sonra modeminizden ilgili polrtları açmalısınız . Güvenlik duvarı etkinse ilgili izinleri vermelisiniz. Daha sonra modeminizin aldığı dış ip ile bağlanabilirsiniz.

Benim kullandığım noname dvr kay.ıt kartı uzak erişim desteği vermediği için bende uzaktan vnc protokolüyle bağlanıyordum. Çok yavaş ve saçma olmasına rağmen kullanıyordum. :)
 
ayarlar yapıldıktan sonra pc den izlemek çok zor olmaz ama internetten uzak izleme yapabilmek için dvr kartın desteğide lazım...
 
dvr kartların yazılımları genel itibari ile modem den gerekli portları acmanız ve gerekli yönlendirmeleri yapmanız ile uzaktan izlenebilmektedir dvr karta eternet girisi takmanıza gerek yok o sizin internet bağlantızı kullanarak internete bağlanabilir tabi yazılım desteğinin olması kaydı ile.dvr kartınızın modelini ve modeminizin modelini yazarsanız daha fazla yardım alabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst